Superfoods: Τα θεραπευτικά τρόφιμα για γρήγορη αποκατάσταση

Τα θεραπευτικά superfoods αποτελούν τρόφιμα που επιτρέπουν την κατάλληλη επιδιόρθωση και συντήρηση των ιστών, των κυττάρων και των οστών του σώματός σας.

Όταν βιώνετε οποιοδήποτε είδος τραυματισμού, η κατανάλωση των σωστών τροφίμων μπορεί να σας βάλει σε μια ταχύτερη πορεία για να επαναφέρετε την εύρυθμη λειτουργία του σώματός σας.

Σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, οι διατροφικές μας ανάγκες αυξάνονται όταν το σώμα μας καταπολεμά πληγές και λοιμώξεις κι επομένως όταν το σώμα προσπαθεί να ανακτήσει τις λειτουργίες του, είναι σημαντικό να αυξήσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.

Άγρια βατόμουρα για την καρδιά σας

Τα βατόμουρα είναι γνωστά ως «σούπερ φρούτα» λόγω της αντιοξειδωτικής τους ιδιότητας και των πολυφαινολικών ενώσεων. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Advances in Nutrition, η μέτρια πρόσληψη άγριων βατόμουρων (περίπου 1/3 φλιτζανιού) καθημερινά σχετίζεται με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα βατόμουρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση του βάρους, θέτοντάς σας σε μικρότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών συμβάντων που σχετίζονται με το βάρος.

Τζίντζερ για την ναυτία

Σε ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Preventive Medicine σχετικά με τις επιδράσεις του τζίντζερ στην υγεία, οι ερευνητές διαπίστωσαν τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, που μας βοηθούν να παραμείνουμε υγιείς.

Η ανασκόπηση αναφέρει επίσης ότι το τζίντζερ και τα βιοδραστικά του μόρια μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά την έκταση των καρκίνων των ωοθηκών, του μαστού, του παχέος εντέρου, του γαστρικού, του ήπατος, του δέρματος και του προστάτη.

Oatmeal για πεπτικά προβλήματα

Εάν αντιμετωπίζετε γαστρεντερικά προβλήματα ή αντιμετωπίζετε δυσκολία με την απορρόφηση τροφών, τότε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης το πρωί θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

Σύμφωνα με ανασκόπηση σχετικά με τα θρεπτικά πλεονεκτήματα της βρώμης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Food Science and Technology, η μη επεξεργασμένη βρώμη περιέχει σημαντική ποσότητα διαιτητικών ινών που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης, στην προώθηση της χαλάρωσης και χρησιμεύουν ως βάση για τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Μέλι για την αντιμετώπιση πληγών

Καλά νέα για τους λάτρεις του γλυκού: το μέλι μπορεί να αποτελέσει μια θεραπευτική τροφή για την φροντίδα των πληγών σας.

Στην πραγματικότητα, το μέλι είναι ο παλαιότερος παράγοντας επούλωσης πληγών που είναι γνωστός στον άνθρωπο και λειτουργεί ακόμη καλύτερα όταν συγκρατείται από ορισμένα σύγχρονα φάρμακα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Pharmacognosy Research.