Πάτρα: Ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" - Έγινε η αρχή με το στέγαστρο - ΦΩΤΟ

 

Ένα μεγάλο έργο ξεκινά στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των επιπλέον 3 εκ. ευρώ που διασφάλισε η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων των τριών νομών. 

Πρόκειται για την τοποθέτηση στεγάστρου το οποίο ενώνει τα επείγοντα ιατρεία με το πολυόροφο κτίριο για άμεση και ασφαλή μετάβαση ασθενών και συνοδών στις εγκατάστασεις. 

Στο νοσοκομείο για το λόγο αυτό βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκης, ο Διοιητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, Ηλία Θεοδωρόπουλο.

Το συνολικό έργο εκτός από το στέγαστρο, περιλαμβάνει και άλλα παράλληλα, που έχουν ήδη εγκριθεί και δρομολογηθεί μεταξύ των οποίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του νοσοκομείου, που θα διευκολύνει την προσβασιμότητα ασθενών, οχημάτων έκτακτης ανάγκης και ασθενοφόρα. Επίσης, όπως μας αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Η. Θεοδωρόπουλος, έχει ήδη εγκριθεί έργο ύψους 234.000 ευρώ το οποίο αφορά τον εξοπλισμό της κλινικής ΩΡΛ και του τμήματος Αιμοδοσίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, μέσω του οποίου θα διακινούνται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις των ασθενών, μειώνοντας κατά πολύ μεταξύ άλλων και τον χρόνο αναμονής έκδοσης των αποτελεσμάτων. 

"Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και την 6η ΥΠΕ που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας. Με τα έργα αυτά, αποδεικνύουν και εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για το νοσοκομείο μας και τη βελτίωση των παροχών υγείας", δηλώνει μιλώντας στο tempo24 ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος. 

 

Διαβάστε επίσης