Να ονομαστεί το πάρκο στο Ρηγανόκαμπο σε πάρκο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Μέλους Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

 

 

Αφορμή για την σημερινή μου παρέμβαση αποτέλεσε, το δημόσιο κάλεσμα του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, για την διεκδίκηση της έκτασης του πρώην σκουπιδότοπού στον Ρηγανόκαμπο και τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου.  

Ως κάτοικος της Πάτρας και ενεργός πολίτης, παρακολουθώ το τελευταίο χρονικό διάστημα μια κινητικότητα στο θέμα της παραχώρησης, μετά την πρόσφατη συνάντηση της Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα. Αλεξοπούλου Χριστίνας με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Δεν θα σταθώ στην αντιπαράθεση που υπήρξε και γίναμε μάρτυρες μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, της εκπροσώπου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και των Δημοτικών Παρατάξεων.

Θα σταθώ στη πρόταση του Δημάρχου που διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 17/2/2021, που μας καλεί να διεκδικήσουμε την έκταση από το Δημόσιο και την Κυβέρνηση, σε εφαρμογή της 11/28-4-2017 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτήν την απόφαση και να διεκδικήσουμε την έκταση στον Ρηγανόκαμπο για την μετατροπή του σε αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο στην Ανατολική πλευρά της πόλης.

Επειδή όμως όπως δηλώνει ο Δήμαρχος, εκτός της παραχώρησης από την Κυβέρνηση να χρηματοδοτηθεί παράλληλα και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προτείνω:

Ø   Το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση ονοματοδοσίας του Ανατολικού Πάρκου, σε Πάρκο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ» προς τιμή του αείμνηστου πρωθυπουργού.

Ø   Η αρχιτεκτονική μελέτη του ανατολικού πάρκου, να παραχωρηθεί και να εκτελεστεί χορηγικά, από το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.       

Η εφαρμογή της παραπάνω πρότασή μου θα επιφέρει, άμεσης παραχώρησης της έκτασης από τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς επίσης θα δημιουργηθεί ένα πάρκο αντίστοιχο του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στην Αθήνα.

Το οφείλουμε όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά σε όλους τους πολίτες της Πάτρας και προπάντων στη Νέα Γενιά.