Στις 400.000 ευρώ το ύψος των προστίμων την Πέμπτη για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων

 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 400.250 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τους χθεσινούς ελέγχους τήρησης των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Επίσης, κυρώθηκε η αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 30 ημερών σε άλλη ανάλογη επιχείρηση. Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν συνολικά 78.824 ελέγχους και κατέγραψαν 1.246 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Το 75,8% αφορούσε παραβάσεις περιορισμού κίνησης, ενώ το 18,5% για μη χρήση μάσκας. Τέλος, το 1520 δέχτηκε συνολικά 2.884 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα αλλά και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το πρόγραμμα των ελέγχων ήδη αναθεωρείται βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Διαβάστε επίσης