Κορονοϊός: Ισχυρές πιέσεις σε Ρίο και Άγιο Ανδρέα - Αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι - Εντείνονται οι φόβοι

Δυνατές πιέσεις δέχονται τις τελευταίες ώρες τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Τόσο στο νοσοκομείο του Ρίου όσο και στον Άγιο Ανδρέα η κατάσταση είναι οριακή, με γιατρούς και προσωπικό να δίνουν μάχη για να ανταπεξέλθουν.

 

Στις εφημερίες και των 2 νοσοκομείων έγινε το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία με δεκάδες να καταφθάνουν είτε με ύποπτα συμπτώματα είτε με θετικό rapid test.

Ενδεικτικό της πίεσηw που υφίστανται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας είναι το γεγονός ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ρίου η πληρότητα φτάνει το 60%.

Την ίδια ώρα το 80% των κρεβατιών στην απλή κλινική COVID-19 είναι γεμάτο ασθενείς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, με τις προσπάθειές τους οι γιατροί κατάφεραν να δώσουν εξιτήριο σε 10 άτομα.

Μέσα στην ημέρα όμως κατέφθασαν για νοσηλεία άλλα 9! Το γεγονός δείχνει την αμείωτη προσέλευση ασθενών στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας.

 

 

Η διασπορά εντός του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο οδηγώντας στην αναστολή των τακτικών χειρουργείων από το πρωί της Δευτέρας.

 

4 μικρά παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο του Ρίου, ανάμεσά τους ο μικρός Μάριος που έδωσε σκληρή μάχη στην Εντατική και 2 βρέφη λίγων μηνών.

Το καμπανάκι της διασποράς χτυπάει εκκωφαντικά με γιατρούς και νοσηλευτές να εκπέμπουν σος ότι αν η κατάσταση δεν αναστραφεί άμεσα, θα χαθεί κάθε έλεγχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ