Πέντε λόγοι να αγαπήσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε γυναίκα. Από τη μία νιώθετε ευγνωμοσύνη που μεγαλώνετε μέσα σας μια νέα ζωή, από την άλλη όμως δεν λείπουν και οι δύσκολες στιγμές που μπορεί να έχετε εναλλαγές στη διάθεσή σας.

Άλλωστε, η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που μπορεί να έχετε μειωμένη αυτοπεποίθηση. Δεν σας κάνουν πλέον τα ρούχα σας, τα πόδια σας έχουν πρηστεί και η κοιλιά σας γίνεται εντυπωσιακά μεγάλη, καθιστώντας δύσκολο ακόμη και τον ύπνο.

Ωστόσο, τα κιλά της εγκυμοσύνης έχουν και τα θετικά τους. Γι’ αυτό λοιπόν εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε λόγους να αγαπήσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Πέντε λόγοι να αγαπήσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

*Είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας

Η αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια φυσιολογική και απαραίτητη διαδικασία, η οποία υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή έκβαση της κύησης. Η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους στην εγκυμοσύνη διαφοροποιείται ανάλογα με τον δείκτη μάζας σώματος της μέλλουσας μητέρας.

*Είναι θέμα ορμονών

Ρίξτε το φταίξιμο για τις λιγούρες σας στις ορμόνες και απολαύστε το φαγητό σας χωρίς ενοχές. Άλλωστε, όλα τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας χρησιμεύουν στην ανάπτυξη του εμβρύου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε μια υγιεινή διατροφή που παρέχει τόσο σε εσάς όσο και στο μωρό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

*Το στήθος σας είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ

Καθώς το στήθος σας προετοιμάζεται για τον θηλασμό, αποκτά επιπλέον γαλακτοφόρους αδένες, ενώ μέχρι τον πέμπτο ή έκτο μήνα είναι πλήρως ικανό να παράγει γάλα. Ως αποτέλεσμα, το μέγεθός του μεγαλώνει. Αυτό συνήθως συνεχίζεται και μετά τη γέννηση του μωρού, όταν η μητέρα θηλάζει. Επανέρχεται στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις τρεις με έξι μήνες μετά τον απογαλακτισμό. Ωστόσο, μετά από πολλαπλές γέννες και θηλασμό, ενδέχεται να παρατηρήσετε πως το μέγεθος και το σχήμα του έχει υποστεί αρκετές αλλαγές.

*Είναι προσωρινή κατάσταση

Οι ζουμερές σας καμπύλες θα φύγουν μετά τον τοκετό. Γιατί όμως να μη χαρείτε μέχρι τότε την πιο χυμώδη σας εκδοχή; Μάλιστα, μπορεί να σας αρέσει τόσο που να αποφασίσετε να «κρατήσετε» μερικά κιλάκια και μετά τον τοκετό.

*Κάποια από τα κιλά θα φύγουν εύκολα

Ήδη από τον τοκετό, το βάρος σας θα μειωθεί. Αργότερα και καθώς οι ορμόνες της κύησης υποχωρούν, το σώμα σας θα αρχίσει να χάνει βάρος και λίπος. Υιοθετώντας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή θα είστε σε θέση να χάσετε βάρος. Ακόμη κι αν αυτή η απώλεια δεν προκύψει με τόση ευκολία, μην πιέζετε τον εαυτό σας. Στην τελική, μόλις φέρατε στον κόσμο μια νέα ζωή!

Διαβάστε επίσης