Πάτρα: Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ συνδικαλιστών στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας"  (Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ) τονίζονται τα εξής

Απαντώντας στο σημερινό δημοσίευμα της ΑΚΕ (της παράταξης που ντρέπεται να εμφανιστεί ως ΔΑΚΕ), που ως γραφείο τύπου της Διοίκησης, στρέφεται εναντίον μου με δηλώσεις που σαφώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αν και δεν είμαι υπεύθυνος για το τι αυτοί καταλαβαίνουν αλλά για το τι εγώ λέω, απαντώ με τα εξής:

Α). Είναι ψευδέστατο αυτό που λένε ότι ζήτησα να κλείσει το Νοσοκομείο. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο και αυτό δεν μπορώ να το πώ εγώ που έχω δώσει τεράστιους αγώνες για την ύπαρξη και λειτουργία, ανάπτυξη αυτού του Νοσοκομείου. Ζήτησα το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής, όπου ως γνωστόν είχαμε πολλά κρούσματα, προκειμένου να αποφύγουμε την διασπορά και δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα τις ήδη γνωστές επιπτώσεις που δυστυχώς με δικαιώνουν πλήρως. Βρεθήκαμε στην επικαιρότητα όχι από επιλογές του Σωματείου μας ούτε δικές μου, αλλά από την αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης, η οποία αν εφάρμοζε τις προτάσεις μας, δεν θα είχαμε αυτήν την διασπορά ούτε βεβαίως όλα αυτά που μας έκαναν πανελλαδικό θέμα.

Β). Σε ότι αφορά την γενική και αόριστη αναφορά τους για το ποια επιστημονική ιδιότητα μας οδήγησε στο σημείο όπως λένε να κρίνουμε, να κατηγορούμε και να διασύρουμε πανελλαδικά το Νοσοκομείο, δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω, αρκεί να προσδιοριστούν επακριβώς και σαφήνεια για την λάσπη που εκτοξεύουν, όπως περιμένω να μου απαντήσουν και ποιες είναι οι προσωπικές μου απόψεις στην όλη διαδικασία. Μήπως θεωρούν προσωπική άποψη την υποχρέωση που είχα και έχουμε όλοι να υπερασπιστούμε τους Συναδέλφους μας, όταν αυτοί πυροβολούνται ότι ήταν υπαίτιοι της διασποράς λόγω του εμβολιασμού τους ή όχι και όχι τα ελλιπή μέτρα και οι αναποτελεσματικές παρεμβάσεις των Διοικούντων που πραγματικά μας διέσυραν στο πανελλήνιο.

Γ). Σε ότι αφορά το ότι κληθήκαμε δύο φορές, όπως λένε από την Διοίκηση για να ενημερωθούμε και αυτό είναι ψευδέστατο. Στους 11 μήνες της πανδημίας ουδέποτε μας κάλεσε η Διοίκηση για να συζητήσουμε κάτι σχετικό ούτε καν να μας ενημερώσει για τίποτε. Μια συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα μετά από δική μας πρωτοβουλία και δικό μας έκτακτο αίτημα, αίτημα που το απευθύναμε και στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, ο οποίος δεν ευαισθητοποιήθηκε να μας καλέσει σχετικά. Δ). Τέλος είναι λυπηρό και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, να βλέπεις παρατάξεις που χθες ήταν μαζί μας στα ¨κάγκελα¨ σήμερα να υπερασπίζονται με περίσσεια θράσους το Υπουργείο, την 6η Υ.Πε και την Διοίκηση για τις ευθύνες που τους επιρρίπτουμε. Ας προβληματιστούν λίγο απ΄ αυτά που δημόσια γράφει γι΄ αυτούς το ιστορικό τους στέλεχος ο θρασύβουλος Μαυρομάτης. Κλείνοντας οφείλω να ομολογήσω ότι κατανοώ την εντεταλμένη αντίδρασή τους και την προσπάθεια σπίλωσής μου, γιατί είμαι το αγκάθι στις λαθεμένες επιλογές και αναποτελεσματικές πρακτικές τους, που έχουν εξοργίσει το σύνολον του δυναμικού μας και έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο σ΄ αυτήν την κατάσταση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διαβάστε επίσης