Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα κατά της πανδημίας

Των Σπύρου Μυλωνά* και Τάσου Γιακουμή**

 

 

Αισθανθήκαμε την ανάγκη να απευθυνθούμε από κοινού προς όλους τους συνδημότες και όλες τις συνδημότισσες του Δήμου μας.

Η μάχη κατά της πανδημίας έχει μπει στην πιο αποφασιστική της στιγμή. Η έναρξη των εμβολιασμών, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει, και παράλληλα τα νέα φάρμακα αντιμετώπισης της νόσου, μας επιτρέπουν μια αισιόδοξη προσέγγιση.

Την ίδια όμως στιγμή ολοένα και δυναμώνει ένα εύλογο αίσθημα κόπωσης μεταξύ των συνδημοτών. Η πολύμηνη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προκαλεί δυσφορία σε όλους και όλες, μια δυσφορία που είναι πλήρως δικαιολογημένη. Οι ζωές μας έχουν αλλάξει και στοιχειώδεις ανάγκες κοινωνικής συνύπαρξης έχουν ανασταλεί. Ταυτόχρονα ζούμε μια ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων ενώ η αυξημένη διασπορά του ιού στην κοινωνία μας προβληματίζει όλους.

Σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή δεν έχουμε παρά μία μόνο επιλογή. Την πιστή τήρηση όλων των οδηγιών. Από τον αερισμό των χώρων στους οποίους ζούμε και εργαζόμαστε, έως την ορθή χρήση της μάσκας, το επιμελές πλύσιμο των χεριών, την αποφυγή συναθροίσεων και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, αφού όλοι ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο. Στο στρατόπεδο της κοινωνίας που προσπαθεί οργανωμένα και πειθαρχημένα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρωτοφανή πανδημία.

Αυτή η προσπάθεια αφορά όλες και όλους τους δημότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Από κάθε θέση, όπου κι αν βρίσκονται.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες ζητώντας τους, με αγάπη και ειλικρινές νοιάξιμο, να κατανικήσουν την κόπωση και να εφαρμόσουν συστηματικά όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Δήμος μας δεν ανήκει στην κόκκινη ζώνη της αυξημένης επιτήρησης και είναι στο χέρι μας να μην ενταχθεί σε αυτήν. Σε αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος και το Κέντρο Υγείας δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να κερδηθεί. Αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί.

 

*Ο Σπύρος Μυλωνάς είναι Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

**Ο Τάσος Γιακουμής είναι Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας