Κορονοϊός - Πάτρα: Ο διοικητής του "Αγίου Ανδρέα" Ηλ. Θεοδωρόπουλος απαντά στις αιχμές για τη λειτουργία του νοσοκομείου - "Η λίστα με τους εμβολιασμούς παραμένει ανοιχτή"

 

Στις βαρύτατες αιχμές που άφησε για τη λειτουργία του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος, απαντά μέσω του tempo24 ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος. 

"Ο κ. Γιαννάκος, επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο μας και έκανε ατυχείς δηλώσεις σύμφωνα με τα όσα ανακριβή του είχε μεταφέρει δυστυχώς, ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή του κορωνοϊού μειώνει τις δυνατότητες του νοσοκομείου μας και κατ’ επέκταση τον καθημερινό αγώνα του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων", σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος. Και πρόσθεσε: "Στη συνάντηση φυσικά που ακολούθησε μας δόθηκε η δυνατότητα να παραθέσουμε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ τα πραγματικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την υγειονομική μας δομή και απέκτησε και ο ίδιος ιδία άποψη που σίγουρα διαφοροποιεί την αρχική εικόνα που του είχαν δημιουργήσει".

Σε ότι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο διοικητής υπογραμμίζει ότι η περιοχή μας δέχεται σημαντική πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για την κοινότητα. "Πρώτο το νοσοκομείο μας επλήγη από την βρετανική μετάλλαξη και η επιστημονική μας ομάδα ήταν αυτή που άμεσα θορυβήθηκε από την ένταση της διασποράς στην παθολογική και έστειλε τα δείγματα στην Αθήνα για γονοτύπηση όπου και επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις της. Σήμερα, αντίστοιχα κρούσματα παρατηρούνται σε άλλες δομές υγείας, σε σχολεία, σε επιχειρήσεις, σε δημόσια υπηρεσίες και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών και να πειθαρχήσουμε στα ισχύοντα μέτρα. Εμείς σαν νοσοκομείο αυστηροποιήσαμε τα μέτρα προστασίας και ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, πολλές φορές λαμβάνοντας μέτρα κατά της διασποράς ακόμα πιο περιοριστικά", τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Σε ότι αφορα τον θόρυβο που έγινε, από τον μη εμβολιασμό μεγάλου αριθμού νοσηλευτών του νοσοκομείου, ο διοικητής του ιδρύματος, τόνισε: 

"Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας και οι αρμόδιες επιστημονικές ομάδες βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις αντίστοιχες του ΠΓΝΠ αξιολογώντας τα στοιχεία που προκύπτουν και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει όμως και οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν την δύσκολη κατάσταση που διανύουμε και να συμμορφώνονται στα μέτρα εντός και εκτός των νοσοκομείων. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για τον εμβολιασμό του προσωπικού. Δεν υπήρξαν πλατφόρμες της μίας ημέρας. Όποιος από το προσωπικό μας επιθυμεί να εμβολιαστεί το κάνει ακόμα και σήμερα ακόμα και αν δεν ήταν στην αρχική καταγραφή".

Ο κ. Θεδωρόπουλος, μάλιστα κάνει γνωστό, ότι χθες εμβολιάστηκαν 10 υγειονομικοί που δήλωσαν πως επιθυμούν, σήμερα μέχρι το βράδυ και άλλοι και θα καλύπτουμε όλους όσοι από το προσωπικό μας το ζητήσει. Δεν χρειάζεται όμως να στοχοποιείται το υγειονομικό προσωπικό, σίγουρα το ποσοστό εμβολιασμού δεν είναι ικανοποιητικό, υπάρχουν επιφυλάξεις και ερωτήματα που σε κάποιους δημιουργούν κάποια διστακτικότητα. Πιστεύω πως το προσεχές διάστημα θα αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στο προσωπικό και θα ξεπεραστούν οι όποιες φοβίες".

Μ. Γιαννάκος: "Ξέφραγο αμπέλι" ο "Αγ. Ανδρέας" γι αυτό αυξήθηκαν τα κρούσματα - "Να ανοίξουν οι λίστες για εμβολιασμούς"

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις δημόσεις δηλώσεις του προέδρου του σωμματείου εργαζομένων "Ιπποκράτης" Κ. Πετρόπουλου, είπε τα εξής: "Δεν θα σχολιάσω άλλο δηλώσεις που περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν. Και πραγματικά ελπίζω να μην χρειαστεί να το ξανακάνω. Στην παρούσα φάση χρειάζεται ομόνοια και συνεργασία για το κοινό καλό και πρέπει όλοι μας να κάνουμε τις υπερβάσεις που μας αντιστοιχούν. Το ερώτημα σας απαντήθηκε λίγο πριν, όποιος υγειονομικός υπάλληλος του νοσοκομείου μας επιθυμεί να εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει". 

Διαβάστε επίσης