Γιατί το face toner δεν πρέπει να λείπει από την skincare ρουτίνα σας

 

Το face toner ή αλλιώς τονωτική λοσιόν είναι ένα υγρό που αν και μοιάζει με νερό, ουσιαστικά προσφέρει άμεσα στην επιδερμίδα μας μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες (ενυδάτωση, αντιοξείδωση, αφαίρεση των νεκρών κυττάρων κ.α.).

Το face toner δεν λειτουργεί απλά ως άλλο ένα καθαριστικό προσώπου, αλλά χαρίζει στο πρόσωπο μια αξιοζήλευτη λάμψη. Λειαίνει την επιδερμίδα και την προετοιμάζει να δεχθεί το serum ή την ενυδατική σου, ενώ βοηθά στη συστολή των πόρων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η όψη τους και να είναι λιγότερο ορατοί.

Αναζωογονεί και φρεσκάρει την επιδερμίδα, προσφέροντας περισσότερη ενυδάτωση.

Επιπλέον εξισορροπεί το pΗ της επιδερμίδας μας, το οποίο μπορεί να διαταραχθεί με τη χρήση διάφορων σαπουνιών και αφρών καθαρισμού.

Κανονικά, το δέρμα δουλεύει υπερωρίες για να το επαναφέρει σε ένα pH 5.5 μόνο του, προκαλώντας όμως με αυτόν τον τρόπο υπερπαραγωγή λιπαρότητας.

Με τη χρήση κάποιας τονωτικής λοσιόν, αυτή η διαδικασία επιταχύνεται.

Πώς χρησιμοποιείται;

To toner χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό του προσώπου, πρωί και βράδυ! Επίσης, αν κάποια ημέρα επιθυμείτε να κάνετε peeling η σωστή σειρά περιποίησης είναι καθαρισμός-peeling-toner. Τοποθετείστε μια μικρή ποσότητα σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ ή στα δάχτυλά σας και ταμπονάρετε απαλά όλο σας το πρόσωπο. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών.