Μαρία Κορινθίου: «Γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά γνωστός ηθοποιός»

 

Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στα Μεσάνυχτα με την Ελεονώρα Μελέτη. Η αγαπημένη ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί και στον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετώπισε. Μάλιστα, η Μαρία Κορινθίου μίλησε και για ένα πρωτοκλασάτο όνομα στο χώρο του θεάτρου που παρενοχλεί ηθοποιούς, το οποίο όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μιλάει γι΄ αυτό.

Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση που έκανε η Ελεονώρα Μελέτη με αφορμή όσα έγραψε ο Φώτης Σεργουλόπουλος για «τον τύπο που παρενοχλεί στο χώρο του θεάτρου», η Μαρία Κορινθίου είπε: «Δεν μου έχει συμβεί. Αλλά έχω ακούσει για ένα πρόσωπο. Έχω ακούσει ποιος θα μπορούσε να είναι και γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά. Δεν μιλάνε γιατί τώρα δεν φοβούνται για την καριέρα τους, τότε όμως φοβόντουσαν. Αυτό είναι υπόθεση των γυναικών που το έχουν υποστεί να το πούνε. Οι γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν και ένα μικρό ποσοστό που χλεύασε την κίνηση της Μπεκατώρου, δεν θα έπρεπε είχε γίνει αυτό».

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση. Με έχει σώσει η μαγκιά μου. Παρ ότι ήμουν 25 χρονών και  είναι εύκολο ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία να φοβάται, ή να ντρέπεται. Με έχουν πλησιάσει. Μου είπε : "Αν δεν το κάνεις αυτό δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα και έκανα πίσω και είπα αυτό θα το δούμε". Η καρδούλα μου το ήξερε πως ένιωθα. Υπήρξα θύμα και σεξουαλικής επίθεσης και το κοροϊδεύανε! Μίλησα για αυτό το πράγμα και οφείλουμε να λέμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Και  είδα να το χλευάζουν και να ειρωνεύονται. Είμαι άνθρωπος που δεν ανέχομαι να με χαρακτηρίζει κάποιος που δεν με ξέρει», κατέληξε η Μαρία Κορινθίου.

Διαβάστε επίσης