ΜέΡΑ25: Το θέμα της συνεπιμέλειας στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης

 

 

Το ζήτημα της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και το σχέδιο νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με γυναίκες που εκπροσωπούν 23 φεμινιστικές οργανώσεις (Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών, Μωβ κ.α.) και συνθέτουν την "Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια".

Εκ μέρους του κόμματος πήραν επίσης μέρος η βουλευτής Α' Αθήνας του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Σμυρλής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και οι κυρίες Μαρία Καρακίτσου και Πάτη Βαρδάμη από τον Τομέα Ισότητας, Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση το σχέδιο νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί επακριβώς, αλλά η κυβέρνηση διαρρέει διαρκώς διάφορα άκρως ανησυχητικά θέματα τα οποία θα ρυθμίσει μέσω αυτού. Οι οργανώσεις επισήμαναν, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά πάει να αλλάξει τον νόμο προς το χειρότερο και ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για συνεπιμέλεια στο νόμο. Ανέφεραν μάλιστα, πως η κυβέρνηση εστιάζει σε αυτό αντί για άλλα ζητήματα που πραγματικά θα βοηθούσαν το οικογενειακό δίκαιο της χώρας και την επίλυση τέτοιων διαφορών, όπως θα ήταν και τα οικογενειακά δικαστήρια».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του επισήμανε ότι «ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία και ότι οι όποιες οριζόντιες τέτοιες αλλαγές, δεν βοηθούν ούτε τους γονείς, ούτε και τα παιδιά. Χρειάζεται να υπάρχει εξατομικευμένη κρίση των όποιων υποθέσεων, όπως σε μεγάλο βαθμό υφίσταται και με το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς και το δικαστήριο να αποφασίζει κατά περίπτωση τι θα ισχύει, χωρίς ο νόμος να επιβάλλει γενικές μηχανιστικές λογικές». Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε το ΜέΡΑ25 να ξαναδεί στενά το ζήτημα, όταν πλέον γίνει γνωστό επακριβώς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ