Πάτρα: Πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών -Ενισχυμένη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Ολοκληρώθηκε η πορεία και οι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν στην πλατεία Γεωργίου

--------------

Πορεία ξεκινούν στην Πάτρα, αυτή την ώρα Φοιτητικοί Σύλλογοι και εκπαιδευτικοί της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο στην Παιδεία.

Οι Σύλλογοι τονίζουν:

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για να θωρακίσει τις σχολές μας με καθηγητές, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια, αλλά έχουν το θράσος να φέρνουν νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διαγραφές φοιτητών ελάχιστη βάση εισαγωγής και πανεπιστημιακή αστυνομία.

Για τις διαγραφές μας λένε δήθεν ότι θέλουν να βελτιώσουν τον ρυθμό αποφοίτησης. Αυτό που πραγματικά τους νοιάζει και θέλουν να διαγράφουν τους φοιτητές στα ν+ν/2 έτη είναι το να έχει η εργοδοσία γρήγορο επιστημονικό δυναμικό διαμορφωμένο στα μέτρα της.

Αν πραγματικά τους ενδιέφερε ο ρυθμός αποφοίτησης και η αναβάθμιση του επιπέδου από τη σκοπιά των αναγκών των φοιτητών, θα έπαιρναν μέτρα για την εκπαιδευτική μας στήριξη. Θα έπαιρναν μέτρα για τη  δωρεάν ποιοτική σίτιση, στέγαση και μετακίνηση των φοιτητών.

Αντί για όλα αυτά, η κυβέρνηση βρήκε εν μία νυκτί 30 εκατομμύρια ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, για κάμερες και κάρτες εισόδου στις σχολές. Είναι ψέματα ότι με την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια θέλουν να ξεμπερδέψουν με την παραβατικότητα, τις πιάτσες ναρκωτικών και την ανομία. Τα ίδια μας έλεγαν και για την κατάργηση του ασύλου. Στην πραγματικότητα θέλουν να φέρουν αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια για να καταστείλει τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τους επιστρέφουμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

Διεκδικούμε τα πτυχία μας να μας παρέχουν όλη την απαραίτητη γνώση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο δημόσιο στο οποίο θα εξασφαλίζεται η συζήτηση, η διεκδίκηση για τη βελτίωση των σπουδών και όχι πανεπιστήμια που θα καταστέλλουν τη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών και θα δίνουν χώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε:

·         Να αποσυρθεί νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

·         Να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη πανεπιστημιακή αστυνομία! Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.

·         Να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, για την κάλυψη των διδακτικών κενών που έχει δημιουργήσει η τηλεκπαίδευση».

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη 28/1 στη 1.00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας). και αναφέρει:

Διεκδικούμε:

 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
 Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Διαβάστε επίσης