Σαλάτα με σπανάκι και πορτοκάλι

Για αποτοξίνωση

Η συγκεκριμένη σαλάτα περιλαμβάνει δύο «πρωταγωνιστές» από τη σοδειά του Ιανουαρίου, δύο τροφές που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τον οργανισμό.

Από τη μία είναι το σπανάκι, μία τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας, «πλούσια» σε σίδηρο, βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, και από την άλλη το πορτοκάλι, το οποίο διαθέτει ένα ισχυρό σύμπλεγμα βιταμινών A, B, C και D, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, συνθέτοντας ένα πιάτο με εξαιρετικά ευεργετική δράση για το ανοσοποιητικό σύστημα, τις καρδιαγγειακές λειτουργίες και την αποτελεσματική καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών που παράγονται στο εσωτερικό του οργανισμού. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που οι συνθήκες το επιβάλλουν, είναι απαραίτητο να διαμορφώσουμε με τέτοιον τρόπο τη διατροφή μας, ώστε να παρέχει στη φυσική άμυνα του οργανισμού τα στοιχεία που χρειάζεται, για να «θωρακίζει» επαρκώς την υγεία μας.

Για να ετοιμάσεις τη σαλάτα θα χρειαστείς:

-280 γρ. σπανάκι

-1/2 μαρούλι σγουρό και μισό σκούρο

-πράσινο κρεμμυδάκι

- 1/2 αβοκάντο

-1/2 φλιτζάνι καρύδια

-1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (ή γραβιέρα)

-χυμό ενός πορτοκαλιού

-1/2 πορτοκάλι

-2 κ.γ. μέλι

-ελαιόλαδο

-ξύδι

-αλάτι

Θα ξεκινήσεις από την προετοιμασία των υλικών σου. Θα ψιλοκόψεις το σπανάκι, το μαρούλι, το κρεμμύδι και θα κόψεις το πορτοκάλι και το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια, θα ρίξεις σε μία κούπα το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι, τον χυμό του πορτοκαλιού και θα ανακατέψεις καλά το μείγμα σου, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα τοποθετήσεις τα λαχανικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα και έπειτα, θα τα περιχύσεις με το σπιτικό dressing που ετοίμασες, προσθέτοντας αλάτι. Τέλος, θα γαρνίρεις τη σαλάτα σου με καρύδια και θα ολοκληρώσεις τρίβοντας μία μικρή ποσότητα τυριού.

Διαβάστε επίσης