Πάτρα: Κινητοποίηση την Πέμπτη από το ΚΚΕ (μ-λ) για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Στην πλατεία Γεωργίου

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει:

"KAΤΩ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Όλοι την Πέμπτη 28 Γενάρη στις 12:00 στην Πλ.Γεωργίου

Νέα επεισόδια στην πολιτική της φασιστικοποίησης - Στις πλατείες και τους δρόμους να σπάσουμε τον τρόμο!

Το σύστημα και η κυβέρνησή του ξαναχτύπησαν! Με απόφαση της αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις “άνω των 100 ατόμων” από τις 26/1 ως την 1/2. Για πολλοστή φορά τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο για την επιβολή γύψου στις αν

τιδράσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που έχουν εξαγγελθεί και μάλιστα σε όλη την επικράτεια. Οι φασιζουσες κυβερνητικές-αστυνομικές διαταγές νομίζουν ότι απευθύνονται προς τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό σαν να είναι “στράτευμα” που πρέπει να υπακούσει και να υποταχτεί.

Το βάθος, η έκταση και η κλιμάκωση της επίθεσής τους στους ανθρώπους του λαού, με φτηνό πρόσχημα τη πανδημία, γνωρίζουν ότι συναντά δυσφορία, οργή και αναζήτηση αγωνιστικής διεξόδου από όσους επιμένουν να μη θέλουν να ζήσουν σκυφτοί. Ιδιαίτερα τα αστικά επιτελεία θορυβήθηκαν από την μαζικότητα των φοιτητικών συλλαλητηρίων της προηγούμενης εβδομάδας και σπεύδουν να…προλάβουν. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν όταν ακόμη και οι (ει)δικοί της κυβέρνησης την αδειάζουν, λέγοντας ότι ποτέ δεν εισηγήθηκαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων! Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει ότι οι σκληροι περιορισμοί και απαγορεύσεις έχουν ξεκάθαρα πολιτικά-ταξικά κίνητρα και αντιλαϊκές στοχεύσεις.

Η “δημοκρατία” των αστών πετά και το τελευταίο της προσωπείο. Η πολιτική του συστήματος, της κυβέρνησής του και η τρομοκρατία και καταστολή των οργάνων του αποδεικνύουν ότι οι λαϊκές μάζες παραμένουν ο αποκλειστικός εχθρός για τα συμφέροντα και την σάπια κοινωνία τους. Τώρα, εκτός από τους χαφιέδες, τους ασφαλίτες και τα πολλαπλά σώματα των πραιτοριανών τους, θα έχουμε και “καταμετρητές” που θα “αποφαίνονται” αν οι συμμετέχοντες σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις είναι άνω ή κάτω των 100! Μέχρι σήμερα, η μανία των κατασταλτικών μηχανισμών εφαρμοζόταν σε μικρότερης μαζικότητας κινητοποιήσεις, αφού θεωρούσαν τους συμμετέχοντες σε αυτές πιο ευάλωτους. Σήμερα, δίνουν και επίσημα το σύνθημα αποτροπής των μαζικών αντιστάσεων και διεκδικήσεων της νεολαίας, των εργαζόμενων και του λαού.

Δεν νομιμοποιούνται να στοχοποιούν και να προκαλούν ως δήθεν αντικοινωνικές τις αντιδράσεις μιας νεολαίας κι ενός λαού που υποφέρει τα πάνδεινα σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτοί που έχουν καταλύσει και διαλύσει την κοινωνική ζωή κάθε γειτονιάς, κάθε πόλης και ολόκληρης της χώρας, θεωρώντας τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου μόνο αναλώσιμους και αντικείμενα εκμετάλλευσης. Εκείνοι που, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο να “ξεσπάσει” η νεολαία για την μεγάλη καταπίεση που δέχεται στο πετσί της, σπεύδουν γι’ ακόμη μια φορά να σπείρουν αστυνομικές διαταγές, ΜΑΤ, βία και καταστολή.

Ας είναι, ωστόσο, σίγουροι: όσους μπάτσους κι αν προσλάβουν, όσα μέσα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσο οχετό κι αν διαδώσουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησής τους, θα θερίσουν τις θύελλες των μαζικών, οργανωμένων και αναγκαίων απαντήσεων από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της Ιστορίας. Ο “ανθός της κοινωνίας”, κατανοεί όλο και περισσότερο ότι δεν έχει μέλλον σε ένα αστικό εκπαιδευτικό σύστημα απόρριψης και αποκλεισμών, έντασης των ταξικών φραγμών και ρίψης στα εργασιακά κάτεργα που του επιφυλάσσουν. Αυτή η ανάγκη, δεν είναι καθόλου εύκολο να τιθασευτεί. Κι αυτή είναι που θα δώσει τις κινηματικές απαντήσεις που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της πιο ελπιδοφόρας προοπτικής!

Στα συλλαλητήρια, τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις χτίζεται η απάντηση του λαού"

Διαβάστε επίσης