Δικαστήρια Πατρών - Ληστεία Αρετάκη: Ένοχοι και οι 2 κατηγορούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φυλακές θα επιστρέψουν οι 2 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ληστείας σε βάρος του Νικήτα Αρετάκη, που έγινε το 2017 σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακύνθου και με λέια το ποσό των 550.000 ευρώ.

Σήμερα, η πολύκροτη δίκη με τις πολύωρες αγορεύσεις και την εξέταση πολλών μαρτύρων, έφτασε στο τέλος της, μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας. Η δίκη ολοκληρώθηκε σε δεύτερο βαθμό κρίνοντας ενόχους τους 2 κατηγορούμενους.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν ένας Αλβανός πολίτης και ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα, ο πρώτος σε κάθειρξη 21 ετών για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος και απλή σωματική βλάβη και ο δεύτερος σε 20 χρόνια κάθειρξη, ως ηθικός αυτουργός.

Οι ποινές

Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για τον πρώην αστυνομικό, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών για τον Αλβανό υπήκοο.

Μάλιστα, η δικογραφία και αντίγραφο της απόφασης αποφασίστηκε ομόφωνα από την έδρα, να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πλημμελιοδικών Πειραιώς για να εξακριβωθεί εάν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από μάρτυρα στην συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία κατέθεσε ότι όσον καιρό κρατούνταν στις Φυλακές Κορυδαλλού, την προσέγγισαν συνήγοροι υπεράσπισης των 2 κατηγορουμένων προτείνοντάς της χρηματικό ποσό για να αλλάξει την κατάθεσή της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Νικήτας Αρετάκης έπεσε θύμα ληστείας από άνδρα, το φθινόπωρο του 2017 και ενώ βάδιζε στον πεζόδρομο στο πλάι της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Εκεί ο άνδρας του επιτέθηκε και του πήρε το δερμάτινο βαλιτσάκι με το ποσό των 550.000€, το οποίο μετέφερε για να το καταθέσει σε τράπεζα, τον έσπρωξε, και έφυγε τρέχοντας προς την οδό Τερτσέτη. Το θύμα αιφνιδιάστηκε από την αρπαγή της τσάντας και αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα επεχείρησε να τον κυνηγήσει.

Ωστόσο το νεαρό της ηλικίας του δράστη, ο οποίος δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, τού επέτρεψε να ξεφύγει, αφού πρώτα χτύπησε τον κ. Αρετάκη. Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια Ζακύνθου είχε ξεκινήσει τις έρευνες με αρκετές προσαγωγές υπόπτων που έφεραν χαρακτηριστικά όμοια με εκείνα που περιέγραψε το θύμα. Αξίζει να αναφερθεί πως το ποσό των 550.000€ προορίζονταν για την αποπεράτωση του έργου του υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού διδακτηρίου στα Ορεινά του νησιού.

Δείτε όσα δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής στην Εφημερίδα Ημέρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ