Συμφωνεί ο κ. Δήμαρχος με το Δημοτικό κυνοκομείο στο Ριγανόκαμπο;

Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος*

 

 

Η περιοχή του Ανατολικού Διαμερίσματος είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή οι κάτοικοι της οποίας προσδοκούν επί χρόνια την ανάληψη πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη υποδομών που θα αναστρέψουν αυτό το απογοητευτικό δεδομένο.

Πριν από τέσσερα χρόνια καλλιεργήθηκαν από την πλευρά του Δήμου Πατρέων προσδοκίες αναστροφής της κατάστασης, όταν μπήκαν μάλιστα ακόμη και μπουλντόζες στο χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, για τη διαμόρφωση- όπως έλεγαν τότε- ενός νέου πάρκου: του Ανατολικού Πάρκου της Πάτρας.

Στην πορεία οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής ξεχάστηκαν με το πρόσχημα των εμπλοκών ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Κάτι που δεν φαίνεται να απασχόλησε καθόλου τη Δημοτική Αρχή σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα  στις παρεμβάσεις της στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, στον Κόκκινο Μύλο και αλλού.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις περιοχές της πόλης και θεωρεί ότι υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών. Για τους μεν πρώτους διακινδυνεύει παρεμβάσεις ακόμη και ενάντια στο νόμο, όπως λέει η ίδια, για τους δε δεύτερους πάει αυστηρά με το γράμμα του νόμου και με τον τύπο του.

Για αυτό και η υποβάθμιση του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας συνεχίζεται και το Ανατολικό Πάρκο παραμένει όνειρο απατηλό, ενώ ο καταυλισμός των Ρομά εξακολουθεί να παραμένει στην ίδια άθλια κατάσταση με όλες τις γνωστές  συνέπειες που έχει αυτό για τη ζωή των Ρομά και  των κατοίκων της περιοχής και καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει για την αναβάθμιση της περιοχής.

Ενόψει λοιπόν και της νέας συζήτησης που έχει ανοίξει σχετικά με τη δημιουργία κυνοκομείου σε έκταση στην περιοχή του Ριγανόκαμπου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας να απαντήσει δημόσια αν είναι σύμφωνη ή όχι με αυτή την εκδοχή και αν εκτιμά ή όχι ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην αναβάθμιση που είχε υποσχεθεί στους κατοίκους του Ανατολικού Διαμερίσματος.  

 

*Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!»