Basket League: Κολοσσός-Περιστέρι 80-65

 

 

Φτου και από την αρχή. Όχι πως τον Κολοσσό τον μέλλει. Η διαφορά των 14 πόντων που είχαν οι γηπεδούχοι χάθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Ξανά από την αρχή του ματς! Μόνο που οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη έμοιαζαν να έχουν το... μυστικό. Πήραν ξανά το προβάδισμα και ενώ έχασαν διαφορά 14 πόντων, τελικά επικράτησε με +15. Ένα δείγμα για την κατάσταση που βρίσκεται το Περιστέρι, με το ντεμπούτο των Γούνταρντ και Γκουτιέρες να περνάει στα... ψιλά!

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με απανωτά σερί. Αυτό του Κολοσσού (7-0) έκανε το σκορ από 4-5, σε 11-5. Και εκείνο του Περιστερίου (9-0) έφερε μπροστά την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με σκορ 14-11.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 13-2! Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στον Κολοσσό.

Από το ισόπαλο 22-22, οι Ροδίτες, με απανωτά τρίποντα από τους Καντέρ και Ξανθόπουλο άνοιξαν την... ψαλίδα στους 9 πόντους (33-24).

Τελικά, ο Κολοσσός είχε και άλλες λύσεις στο σκοράρισμα, με το Περιστέρι να... κολλάει και να είναι άστοχο από την περιφέρεια. Το πρώτη ημίχρονο να ολοκληρώνεται με διαφορά 12 πόντων (42-30).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το Περιστέρι βρήκε λύσεις στο μακρινό σουτ. Δύο τρίποντα από τους Κρόκετ και ΜακΛίν έριξαν τη διαφορά στους 6 (44-38).

Το ματς ισορρόπησε στη συνέχεια, με το Περιστέρι να σφίγγει την άμυνά του και να βρίσκει πόντους από τα λάθη των παικτών του Καντζούρη.

Επτά λεπτά πριν από το τέλος, το Περιστέρι, με καλάθι του Γούνταρντ, πέρασε μπροστά στο σκορ (60-58) έχοντας καλύψει χάντικαπ 14 πόντων!

Εκεί ήρθε ένα σερί 13-0 του Κολοσσού (με 3 πόντους του Καντέρ και 6 του Γκόινς), το σκορ άλλαξε και πάλι (71-60)! Με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν στο έπαkrο και το αντιαθλητικό που δόθηκε εις βάρους του Περιστερίου.

Μετά από εκείνο το σημείο, ό,τι και αν έκανε ο Κολοσσός έμπαινε μέσα, με το Περιστέρι να μην μπορεί να επιστρέψει ξανά!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μεγάλες διαφορές στη στατιστική δεν υπάρχουν. Ο Κολοσσός, ωστόσο, ήταν εκείνος που έπαιξε άμυνα στο κρίσιμο σημείο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κερέμ Καντέρ! Για άλλο ένα ματς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 22 πόντους, έχοντας και 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Ο Ντόμινικ Άρτις με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήρθε από τον πάγκο και έφερε 10 πόντους, 2 κλεψίματα και 6 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τζέιμς Γούνταρντ στο ντεμπούτο του ήταν ο χειρότερος του παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 13-0 που έκανε ο Κολοσσός με το σκορ να γίνεται από 60-58 υπέρ του Περιστερίου, σε 71-60 υπέρ των Ροδιτών!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το δυνατό κάρφωμα του ΜακΛίν με δύο χέρια, στο ξεκίνημα του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός μόνο την απώλεια της διαφοράς από το πρώτο ημίχρονο. Το Περιστέρι πολλά. Πολλά τα μπλακ άουτ, ενώ ο πάγκος δεν βοήθησε καθόλου.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 42-30, 56-52, 80-65.

Πηγή:www.gazzetta.gr