Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην πανδημία

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, λόγω των αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη και των ασθενέστερων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 11.30 ώρα Ελλάδας, αλλά οδεύει προς οριακή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ υποχωρεί 0,73% . Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,45% στις 6.685 μονάδες.Ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται με πτώση 0,9%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 1,9% στις 22.108 μονάδες.

Οι μετοχές των Lufthansa και Air France σημείωσαν πτώση περίπου 2%, ενώ του ταξιδιωτικού ομίλου TUI σημείωσαν βουτιά 10% μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα ταξίδια που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της πανδημίας επισκιάζουν το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τον νέο πρόεδρο Μπάιντεν. Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι για τα νέα, παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, καθώς όπως φαίνεται όλο και περισσότερες χώρες είτε παρατείνουν είτε οδηγούνται σε καθολικά απαγορευτικά.