Πάτρα- Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία, σήμερα Παρασκευή

 

Συννεφιά, αλλά και νέα άνοδο της θερμοκρασίας πορβλέπεται σήμερα Παρασκευή για την Πάτρα.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς με συννεφιασμένο καιρό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενέμους που θα φθάνουν και τα 4 μποφόρ και υγρασία σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες (91%).

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, βροχές αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από -1 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νότια Πελοπόννησο από 7 έως 16,στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί, με εντάσεις 5-6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στο Ιόνιο στα 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Διαβάστε επίσης