Δήμος Αιγιάλειας: Rapid Tests σε εκπαιδευτικούς - Εντοπίστηκε πιθανό κρούσμα

Συνεχίζεται στον Δήμο Αιγιαλείας η διενέργεια προληπτικών rapid tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε έναν ακόμη έλεγχο που διενεργήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ένα τεστ σε εκπαιδευτικό βγήκε θετικό, ενεργοποιώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αιγιαλείας:

Η προληπτική μέριμνα από πλευράς Δήμου Αιγιάλειας φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα στον αγώνα για ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διασποράς του κορωνοϊου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου κατά τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων υπήρξε ένα ακόμα περιστατικό με ενδείξεις αντισωμάτων «θετικού» δείγματος σε εργαζόμενη στο σχολικό συγκρότημα  του 9ου  Δημοτικού όπου συστεγάζεται με το 1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου. Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, θα ακολουθήσει μοριακός έλεγχος στην εργαζόμενη ώστε να υπάρξει ασφαλέστερη διάγνωση και  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ταυτόχρονα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα γίνει προληπτικά απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος και κατά συνέπεια δεν θα γίνουν μαθήματα. Ήδη από πλευράς  των ιθυνόντων του Δήμου και ειδικότερα των αντιδημάρχων Παιδείας Γρ.Τριανταφυλλοπουλο - Διοικητικής Υποστήριξης Μ.Σταυροπούλου και πρόεδρο Σχ.Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Δ.Ελευθεριώτη, δρομολογήθηκαν όλες οι ενέργειες σε συντονισμό με τον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο Γονέων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων με την παράλληλη ενημέρωση στο σύνολο των εμπλεκομένων αρμοδίων φορέων.

Υπενθυμίζεται με πρωτοβουλία του Δήμου Αιγιαλείας πραγματοποιείται η διενέργεια rapid tests δίδοντας τη δυνατότητα στο σύνολο των εμπλεκομένων με την διαδικασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας, να εξεταστούν ενισχύοντας την προσπάθεια της καλύτερης δυνατής προφύλαξης της σχολικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων στις δομές του Δήμου μας. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν για το σύνολο των εμπλεκομένων με την λειτουργία των σχολικών μονάδων ενώ παράλληλα αρμοδίως έχει υποβληθεί αίτημα προς τον ΕΟΔΥ ζητώντας την έλευση κλιμακίου που θα διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο δημιουργίας κλίματος ασφάλειας της σχολικής κοινότητας.

Την Τετάρτη διενεργήθηκαν «47» τεστ ενώ δόθηκε η δυνατότητα και σε εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου να προσέλθουν στο χώρο των εγκαταστάσεων του Λιμενικού Ταμείου Αιγίου όπου πραγματοποιήθηκαν τα τεστ προκειμένου να εξεταστούν. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό είχαμε κατά την πρώτη μέρα των ελέγχων σε εργαζόμενη στο 2ο Δημοτικό Αιγίου, όπου από πλευράς Δήμου συντονίστηκαν όλες οι ενέργειες.

«Η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια θωράκισης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και διαφύλαξης της υγείας των συμπολιτών μας. Με συντονισμένες ενέργειες και την απαιτούμενη σοβαρότητα καλούμαστε να περιφρουρήσουμε το υπέρτατο αγαθό της Υγείας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης