Ο Ιάσονας Φωτήλας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.»

 

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της εταιρείας «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπανικόλα. Οι τρεις βασικοί άξονες της συζήτησης ήταν η καινοτομία που αφορά στα αναλογικά διόδια, η ανάγκη υλοποίησης των παράπλευρων έργων στην Ολυμπία Οδό και η μεγάλης σπουδαιότητας υλοποίηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

Αρχικά ο βουλευτής εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Πρόεδρο της εταιρείας σχετικά με την πρωτοφανή και κοινωνικά δίκαιη καινοτομία των αναλογικών διοδίων δηλαδή της χιλιομετρικής χρέωσης.

Στη συνέχεια ο Ιάσονας Φωτήλας ανέδειξε την ανάγκη άμεσης έναρξης των παράπλευρων – αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση των περιοχών που συνορεύουν με την Ολυμπία Οδό προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές πλημμύρες. Ο κ. Παπανικόλας αναφέρθηκε σε πρόσφατη ΥΑ του κ. Καραμανλή, η οποία κάνει χρήση το άρθρο 18.6 της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας από τον παραχωρυσιούχο έργα επείγοντος χαρακτήρα με εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων της νομοθεσίας περί εκτέλεσης δημοσίων έργων.

Τέλος, στο πλαίσιο γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, ανέλυσαν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, ο οποίος προβλέπεται να αποτελέσει τμήμα της Ολυμπίας Οδού και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η «Ολυμπία Οδός Α.Ε» είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο αμέσως μόλις δώσουν το πράσινο φως οι Βρυξέλες - κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχαρίστησε τον κ. Παναγιώτη Παπανικόλα για τη συνάντηση και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με στόχο την ενημέρωσή του για την υλοποίηση των επικείμενων έργων της εταιρείας στην Αχαΐα.