Σούπερ μάρκετ : Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά

 

 

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ έχει τροποποιηθεί από τη Δευτέρα (18/01) που επαναλειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

Η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τη Δευτέρα (18/01) προκάλεσε αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης και με βάση όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 20:00 (αντί έως τις 20:30 που ίσχυε μέχρι πρότινος).

Ίδιο είναι το ωράριο που υπάρχει και για όλους τους κλάδους της οικονομίας που επανεκκίνησαν τις δραστηριότητές τους.

Ανοιχτά την ερχόμενη Κυριακή

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και στα σούπερ μάρκετ, να ανοίξουν την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Η απόφαση ορίζει πως η λειτουργία την ερχόμενη Κυριακή είναι προαιρετική και μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2 για να κάνουν τις αγορές τους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους δύο ώρες από τη στιγμή που θα λάβουν το απαντητικό μήνυμα, εκτός από τα κομμωτήρια.

Το χρονικό όριο των 2 ωρών για τα ψώνια δεν ισχύει μόνο για τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και για τα σούπερ μάρκετ.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύεται τόσο από τον τρόπο γραφής της ανακοίνωσης του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΚΥΑ για το άνοιγμα της αγοράς, όσο και από το πολύ απλό γεγονός ότι τόσο για τα σούπερ μάρκετ όσο και για το λιανεμπόριο ο καταναλωτής καλείται να στείλει SMS με τον ίδιο κωδικό (το νούμερο 2) και άρα δεν γίνεται να ισχύουν διαφορετικά χρονικά όρια για τον ίδιο κωδικό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ