Κορoνοϊός -Γερμανία: Προς παράταση το lockdown

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να παρατείνει τους περιορισμούς για τον έλεγχο του κορωνοϊού μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Επισης να καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα, σύμφωνα με ένα σχέδιο απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που είδε το πρακτορείο Ρόιτερς σήμερα και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας Bild που επικαλείται το ίδιο έγγραφο.

Κλειστά καταστήματα και σχολεία λόγω κορωνοϊού
Στο σχέδιο προτείνεται να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και να αυξηθεί η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την παράταση του lockdown. Επίσης προτείνεται η σύσταση μιας ομάδας εργασίας που θα εκπονήσει το σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα με ασφάλεια και με δίκαιο τρόπο.
Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα με τους τοπικούς ηγέτες για να συζητήσουν την επέκταση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται προβεβλημένους πολιτικούς, η καγκελάριος πιθανόν να συμφωνήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων σε αυστηρότερα απαιτούμενα σε σχέση με την τηλεργασία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται τις τελευταίες ημέρες και η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έχει υποχωρήσει λίγο, αλλά οι ιολόγοι ανησυχούν για την πιθανότητα εξάπλωσης περισσότερων παραλλαγών του νέου κορωνοϊού. Με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς είναι κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και τα σχολεία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται αρκετές εβδομάδες τώρα ή παγιώνεται και αυτό είναι καλό. Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ επιθετικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ.