Αιτωλοακαρνανία: «Ο ανιψιός μου και οι δύο γείτονες μπήκαν στο σπίτι μου και μας έδεσαν»

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του ηλικιωμένου, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Χαλκιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας. 

«Ο ανιψιός μου και οι δύο γείτονες μπήκαν στο σπίτι μου και μας έδεσαν. Τους γνωρίζω και τους τρεις», υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η ηλικιωμένη, η οποία είδε τον σύζυγό της να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Η άτυχη γυναίκα είπε πως γνώριζε και τους τρεις άνδρες, γεγονός που βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους περάσουν χειροπέδες

«Ήμασταν σε άλλο σημείο. Δεν ήμασταν στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα».

Αυτό υποστηρίζουν τα δύο αδέρφια, που κατηγορούνται πως δολοφόνησαν τον άτυχο ηλικιωμένο μαζί με τον ανιψιό του. «Εμείς αρνούμαστε τα πάντα. Οι πελάτες μου υποστηρίζουν ότι δεν τέλεσαν το αδίκημα που τους αποδίδεται με τις κατηγορίες. Η δικογραφία και οι κατηγορίες στηρίζονται στην κατάθεση της παθούσας, την οποία την αμφισβητούμε», δήλωσε στο protothema.gr, ο δικηγόρος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κασοκεράκης.

Τα δύο αδέρφια εργάζονται ως σιδηρουργοί στο χωριό και τονίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης στις 10 θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον του Ανακριτή.

Το χρονικό του εγκλήματος…

Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί στην περιοχή κλήθηκαν να παρέχουν βοήθεια σε μία ηλικιωμένη. Όταν μπήκαν στο σπίτι της την είδαν δεμένη. Κοντά της ήταν ο 91 ετών σύζυγός της. Συγγενείς και γείτονες του ζευγαριού είχαν ανησυχήσει επειδή οι δύο ηλικιωμένοι δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες και ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Εμπεσού, οι οποίοι άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στο ανατριχιαστικό θέαμα. Ο 91χρονος ήταν νεκρός, ενώ η επίσης ηλικιωμένη σύζυγός του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συνέβη, γι’ αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στο σπίτι, που ήταν αναστατωμένο με εμφανή ίχνη έρευνας, κλήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου οι οποίοι εκτιμούν ότι το ζευγάρι έγινε στόχος αδίστακτων κακοποιών που είχαν εισβάλει στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν. Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήρε αποτυπώματα και γενετικό υλικό απ’ όλους τους χώρους σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες.