Αίγιο: Τι έδειξαν τα rapid tests στους εργαζόμενους των σχολείων

Σε έλεγχος με rapid tests για τους εργαζόμενους των σχολικών μονάδων προχώρησε ο Δήμος Αιγιαλείας. 

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν βρέθηκε θετικό ένα δείγμα και αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Με στόχο την θωράκιση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, προγραμματίστηκε η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) για τον κορωνοϊο στους εμπλεκομένους με την διαδικασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ήτοι εργαζόμενες στην καθαριότητα, σχολικούς τροχονόμους, σχολικούς φύλακες.

Σε συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με την αντιδήμαρχο Διοικητικής Υποστήριξης  Μαρία Σταυροπούλου και την πολύτιμη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, δίδεται η δυνατότητα στο σύνολο των εμπλεκομένων με την διαδικασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας, να εξεταστούν ενισχύοντας την προσπάθεια της καλύτερης δυνατής προφύλαξης της σχολικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων στις δομές του Δήμου μας.

Κατά τη πρώτη ημέρα των ελέγχων υπήρξε ένα περιστατικό με ενδείξεις «θετικού» δείγματος και ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Θα ακολουθήσει μοριακός έλεγχος και περαιτέρω διερεύνηση ώστε να υπάρξει ασφαλέστερη διάγνωση και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Η δημοτική αρχή συνεχίζει την πολύπλευρη προσπάθεια θωράκισης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και διαφύλαξης της υγείας των συμπολιτών μας. Ο ιός υπάρχει γύρω μας και όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να εμποδίσουμε τη μετάδοσή του» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος."

Διαβάστε επίσης