ΗΠΑ : Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο μετά από φωτιά σε δομή αστέγων

 

 

Με νωπές τις μνήμες των ταραχών στο Καπιτώλιο που πλήγωσαν τη Δημοκρατία και τη χώρα, και υπό το φόβο νέων βίαιων επεισοδίων δύο μόλις ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στη γύρω περιοχή.

Ενώ αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως ο καπνός έβγαινε μέσα από το Καπιτώλιο, τελικά αποδείχθηκε πως προερχόταν από κοντινή περιοχή, και συγκεκριμένα κάτω από μία γέφυρα πίσω από το Καπιτώλιο.

Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο, οι Αρχές έθεσαν αμέσως το κτίριο σε καθεστώς lockdown, απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο οποιουδήποτε.

Πυρκαγιά σε δομή αστέγων

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο συναγερμός σήμανε λόγω πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε κάτω από γέφυρα μερικά τετράγωνα μακριά από τους χώρους του Καπιτωλίου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν. «Λόγω εξωτερικής απειλής για την ασφάλεια που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα στο I-295 στο First and F Streets SE, δεν επιτρέπεται είσοδος ή έξοδος αυτή τη στιγμή» ανακοίνωσε η αστυνομία. «Μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Εάν είστε έξω, αναζητήστε την κάλυψη». 

Μάλιστα, οι πρόβες για την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν διακόπηκαν.

Το πυροσβεστικό τμήμα της Ουάσιγκτον δήλωσε πάντως στη συνέχεια ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κοντινό δρόμο, αλλά σβήστηκε γρήγορα. «Εκεί οφείλεται ο καπνός που έχουν δει πολλοί» ανακοίνωσε το τμήμα.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διευκρίνισαν πως η πυρκαγιά ξέσπασε σε δομή αστέγων, αρκετά τετράγωνα από το Καπιτώλιο. «Δεν υπάρχει απειλή για το κοινό» ανακοίνωσαν αργότερα οι Μυστικές Υπηρεσίες, με τον συναγερμό να λήγει.

Όπως και να ‘χει η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση των Αρχών αποδεικνύει την έκρυθμη κατάσταση του επικρατεί στην Ουάσιγκτον όπου το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο «κόκκινο».

Διαβάστε επίσης