Χρυσοχοΐδης: Ισχυρή παρουσία της ΕΛΑΣ στην αγορά

Ισχυρή θα είναι από σήμερα, που επαναλειτουργεί η αγορά, η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Όπως εξήγησε, η ΕΛΑΣ θα επιτηρεί την αγορά προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες.

«Θα καταστραφούμε  οικονομικά και ψυχολογικά  αν συνεχίσουμε να  βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων και πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφτηκαν αυτά τα ζητήματα και γι' αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα. 

 Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι πρέπει να τηρείται αυστηρά το δίωρο στην αγορά, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η επιτήρηση ώστε να εξασφαλιστεί αυτό. «Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή (στα κινητά) για το δίωρο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα». δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα», προειδοποίησε ο κ. Γώγος.  Αν περάσουμε το στάδιο με αυστηρή των απλών μέτρων προστασίας, «από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού» πρόσθεσε εκτιμώντας πως από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν.