Ο Ιάσονας Φωτήλας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό

 

Με πρωτοβουλία του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου από κοινού με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) συνάντηση με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό. Ειδικότερα στο αρμόδιο Υπουργείο παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Σ, ήτοι ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μιχαλόπουλος και ο διευθυντής κ. Μιλτιάδης Σταυρόπουλος.

Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος παρουσίασε καταρχάς συνοπτικά στον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό και στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο τα έργα που έχουν υλοποιηθεί από την Ένωση καθώς και τους στόχους και τα αιτήματά της. Το κύριο και βασικό θέμα συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων η αναδιάρθρωση της σταφίδας και η ένταξη της Π.Ε.Σ. στο πρόγραμμα Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων «ΟΕΦ». Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του Υπουργού, της Π.Ε.Σ. και του βουλευτή, συζητήθηκε η ένταξη της αναδιάρθρωσης της σταφίδας είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης είτε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μέσω της Ε.Ε, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση δια ζώσης επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Π.Ε.Σ στο ίδιο κλίμα διάδρασης προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για την οργάνωση και τον τρόπο δράσης της Ένωσης και να συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα. Πάντα φυσικά δίπλα στους αγρότες και στις ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού με απώτερο στόχο την αναδιάρθρωση, ενίσχυση και προώθηση των προϊόντων τους.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά του, συμφώνησαν για συνάντηση στο άμεσο χρονικό διάστημα και με τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας και ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την υλοποίηση ουσιαστικών στόχων προς όφελος του αγροτικού τομέα.

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του