Με απώλειες 3,56% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά

Με απώλειες 3,56% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την δεύτερη εβδομάδα του 2021, ενώ υποχώρησε και η συναλλακτική δραστηριότητα υποδηλώνοντας την επιφυλακτικότητα των αγοραστών στα τρέχοντα επίπεδα.

Διστακτική να συνεχίσει το ράλι των δύο προηγούμενων μηνών φαίνεται η ελληνική αγορά ακολουθώντας μια επιφυλακτική πορεία στο ξεκίνημα του 2021, ενώ και στο εξωτερικό καταγράφεται μια κόπωση μετά την καταγραφή των ιστορικών υψηλών. Η διόρθωση, πάντως της αγοράς από τα υψηλά των 827 μονάδων, μετά από ένα έντονο ανοδικό δίμηνο κινείται σε αναμενόμενα επίπεδα.

Εποικοδομητικό σκηνικό για τις ελληνικές μετοχές
Η Eurobank Securities σε έκθεσή της για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, τονίζει ότι παρά τις αβέβαιες βραχυπρόθεσμες προοπτικές, η πολιτική υποστήριξη διεθνώς, η δημοσιονομική στήριξη στο εσωτερικό και η επικείμενη ροή κεφαλαίων της ΕΕ παρέχουν ένα εποικοδομητικό σκηνικό για τις ελληνικές μετοχές.
Όπως επισημαίνει, οι ελληνικές μετοχές σημείωσαν πτώση 12% το 2020, μετά το ξέσπασμα του COVID-19 και τα lockdowns που ακολούθησαν. Παρόλο που ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε σημαντικά από τον Μάρτιο του 2020 μέσω θετικών ειδήσεων για τα εμβόλια στο δ' τρίμηνο του 2020, παραμένει 14% κάτω από το υψηλό του 2020. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 790,14 μονάδες, έναντι 819,27 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 3,56%. Από τις αρχές του 2021 έχει καταγράψει πτώση σε ποσοστό 2,33%.