Εργαστήριο Σεισμολογίας Πανεπιστημίου Πατρών: Ο σεισμός της Κροατίας επηρέασε την περιοχή μας - Πώς εξελίσσεται η δραστηριότητα

 

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, η περιοχή του Δυτ. Κορινθιακού βρίσκεται σε  κατάσταση έντονης σεισμικής δραστηριότητας από τις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Η δραστηριότητα αυτή εκδηλώνεται με σεισμούς μικρού έως μεσαίου μεγέθους οι οποίοι εντοπίζονται κυρίως στη βόρεια ακτή του Δυτ. Κορινθιακού.

Το Εργαστήριο Σεισμολογίας, παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικότητας στην περιοχή μέσω του δικτύου σεισμογράφων που διαθέτει.

Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση του Εργαστηρίου, η ημερήσια καταγραφή σεισμικότητας από το σεισμολογικό σταθμό της Σεργούλας, έδειξε πως σεισμός της Κροατίας που έγινε την 29η Δεκεμβρίου 2020, περίπου 11:19 UTC  επηρέασε την περιοχή αφού κατεγράφη έντονη αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, αμέσως μετά τη διέλευση των κυμάτων του συγκεκριμένου σεισμού.

Έως τώρα, δεν παρατηρείται ενεργοποίηση κάποιου άλλου ρήγματος στην ευρύτερη περιοχή. Η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί  με μικρούς  σεισμούς ώστε να υπάρξει σταδιακή εκτόνωση ή να  προκαλέσει ακόμα και  σεισμό της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

 

Διαβάστε επίσης