Ρωσία: Θα καταθέσει αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V στην ΕE τον επόμενο μήνα

14/01/2021 | 19:00

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον επόμενο μήνα για την έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V, δήλωσε σήμερα ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Τα αποτελέσματα της αξιολόγηση εξ ομοτίμων του ρωσικού εμβολίου θα δημοσιευθεί σύντομα και θα αποδειχθεί η υψηλή του αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο forum Reuters Next.

Το εμβόλιο Sputnik V θα παράγεται σε επτά χώρες, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές εννέα χωρών αναμένεται να εγκρίνουν το εμβόλιο για χρήση αυτόν μήνα. Έχει εγκριθεί στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και αλλού.

Η Ρωσία, η οποία είναι η τέταρτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο. Σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς την επόμενη εβδομάδα.

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Θλίψη για τον π. Αθανάσιο – “Έφυγε” ένας αξιαγάπητος ιερέας – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία