Το 10,6% των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα αφορούσε ηλεκτρικά οχήματα

14/01/2021 | 18:12

Με πτώση 2,3% έκλεισαν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο. Ταξινομήθηκαν συνολικά 6.443 οχήματα, έναντι 6.597 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις του έτους καθώς σημείωσαν πτώση 29% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η κατηγορία που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων οδηγών ήταν η C κατηγορία, κερδίζοντας το 48,4% των συνολικών πωλήσεων. Η αμέσως επόμενη δημοφιλή κατηγορία ήταν η Β με ποσοστό 36,3% και ακολούθησε η Α κατηγορία με 7,2%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των SUV συγκέντρωσε η C κατηγορία με ποσοστό 27,8%, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξαν και για τα SUV της Β κατηγορίας με 13,9%.

Από το σύνολο των πωλήσεων τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη κατέλαβαν το 36,8% και αυτά με πετρέλαιο το 34,6%.

Μεγάλη αύξηση (10,6%) σημείωσαν οι πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ επίσης μεγάλη αύξηση σημείωσαν και τα υβριδικά οχήματα με 16,5%. Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο πήραν το 1,2% των συνολικών πωλήσεων και αυτά με υγραέριο το 0,3%.

Πτωτικά κινήθηκαν τον Δεκέμβριο και οι πωλήσεων καινούριων φορτηγών (-11,3%) με 626 μονάδες. Αντίθετα θετικά (44,4%) ήταν τα ποσοστά των πωλήσεων των καινούριων λεωφορείων με 26 μονάδες, όπως και αυτά των δικύκλων με αύξηση 72,3% και συνολικά 2.261 μονάδες.

 

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)