Ιάσονας Φωτήλας: «Ενισχύουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο»

14/01/2021 | 12:16

 

«Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά των Ελλήνων, οι οποίοι, ενώ επένδυσαν στην εκπαίδευση και κατάρτισή τους, είτε δεν εργάζονται καθόλου είτε ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό» επισήμανε στην Ολομέλεια ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης ώστε να διέπεται από την αρχή της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας. Για το λόγο αυτό επικαιροποιείται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο με την ανάδειξη των ουσιαστικών, πέρα από αυτή των τυπικών, προσόντων μέσα από τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό καθώς και η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου προσωπικού. Στόχος είναι η ενίσχυση της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις στο δημόσιο, αφού πλέον ελέγχεται η καταλληλότητα του εν δυνάμει διοριστέου ως προς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της συγκεκριμένης κάθε φορά θέσης. Επίσης, ενισχύεται ο χαρακτήρας του κράτους πρόνοιας, αυξάνοντας το ποσοστό των προκηρυσσομένων θέσεων για ΑμεΑ και εντάσσοντας και τις ομάδες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των συγγενών ΑμεΑ. Ολοκληρώνοντας, ο βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τολμά προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, «προς όφελος των ανέργων, των νέων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας λόγω της αναξιοκρατίας και της ανεργίας που αυτή επιφέρει, όλων όσοι έχουν τις περγαμηνές και τις ικανότητες να απασχοληθούν στο δημόσιο με την αξία τους και με το “σπαθί” τους»

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=cHpzOnfVMnQ&feature=youtu.be

 

26/12/2025
26/12/2025 | 06:13

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)