Θεοδωρικάκος: Οι αντιλήψεις μου δεν επηρεάζονται από τα αξιώματα

«Δεν είμαι σχολιογράφος, ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τη σύνθεση της κυβέρνησης», ανέφερε για τον πρόσφατο ανασχηματισμό

Για την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να τον αφήσει εκτός κυβερνητικού σχήματος, αλλά και τις προκλήσεις της πανδημίας, μίλησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στην κοινωνία υπάρχει αγωνία και συνυπάρχει με την ελπίδα. Δική μας δουλειά να βγούμε αλώβητοι από την πανδημία», ανέφερε στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 ενώ εκτίμησε πως δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εκλογών. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός», ανέφερε σημειώνοντας πως οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να φέρνουν μπροστά τη ΝΔ.

Όσον αφορά τα του ανασχηματισμού, ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη, σημείωσε πως «το ότι δεν είμαι υπουργός δεν επηρεάζει τις αντιλήψεις μου, δεν είναι δυνατόν οι απόψεις να υπάρχουν με βάση τα αξιώματα». Παράλληλα όπως είπε δεν ήθελε να ερμηνεύσει την απόφαση του πρωθυπουργού.

«Δεν είμαι σχολιογράφος, ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Δεν βρίσκομαι εξ επαγγέλματος στην πολιτική και δεν εκφράζω κανενός είδους συναίσθημα, δεν κάνω το παραμικρό σχόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας με νόημα ότι έχει 36 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αξιοκρατία στο δημόσιο που ο ίδιος προετοίμασε, λέγοντας: «Έχουμε υποχρέωση να υπάρχουν ευκαιρίες να υπάρχουν ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. 1,5 χρόνο που υπηρέτησα ως υπουργός Εσωτερικών, καθιερώσαμε τον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό τουλάχιστον μια φορά στα δύο χρόνια» και όπως διευκρίνισε πλέον η εισαγωγή στο Δημόσιο θα είναι αντίθετη με κομματικά κριτήρια.