Πατρινό Καρναβάλι - Έτσι θα γίνει η Τελετή Έναρξης

Μια πολύ διαφορετική τελετή έναρξης, προετοιμάζει για φέτος ο Καρναβαλικός Οργανισμός.

Τα δεδομένα δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε εκδήλωση παρουσία κοινού, αφού κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τα μέτρα προστασίας και ίσως έδινε λάθος μηνύματα προς τους πολίτες, δημιουργώντας εστίες συνωστισμού.

Όμως, το Καρναβάλι δεν μπορεί να σβήσει. Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, όπου το κλίμα της γιορτής, της ανεμελιάς και της χαλάρωσης, είναι απαραίτητο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Όπως λένε στο tempo24 άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού, η φετινή Τελετή Έναρξης θα έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά ενός πάρτι, προσδοκώντας να μεταφέρει το κλίμα της διασκέδασης σε όσους την παρακολουθήσουν τηλεοπτικά ή διαδικτυακά.

Έτσι, η φετινή διοργάνωση θα είναι covid-free, όχι όμως και αποστειρωμένη από τη χαρά και τη ζωντάνια που παραδοσιακά φέρνει μαζί του το Πατρινό Καρναβάλι με την εκδήλωση να είναι αποκλειστικά τηλεοπτική και διαδικτυακή.


Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η τελετή θα μεταφερθεί από την Πλατεία Γεωργίου και θα γίνει στο θέατρο Απόλλων, το οποίο σηματοδοτεί και την ιστορικότητα του θεσμού. 
Στη σκηνή του θεάτρου προγραμματίζεται να ξεδιπλωθεί ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών δρώμενων, με τη συμμετοχή μουσικών και ντόπιων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το Θέατρο θα "συνδεθεί" με κομβικά σημεία και ανθρώπους του Καρναβαλιού, που θα μεταφέρουν το κλίμα της γιορτής και της χαράς.

Όπως λένε άνθρωποι του Καρναβαλιού στο tempo24, βασικό ρόλο θα έχουν οι 2 (πλέον) τελάληδες που δε θα είναι άλλοι από την Μαρία Αγουρίδη και τον Γιώργο Λογαρά.

Αυτοί θα εκκινήσουν τη φετινή εκδήλωση, κάνοντας και την απαραίτητη σύνδεση της περσινής χρονιάς με τη φετινή, ενώ τη σκυτάλη θα δώσουν στον παρουσιαστή της Τελετής Έναρξης.

Μέσα από βίντεο και ζωντανές συνδέσεις θα επιχειρηθεί μια γρήγορη αναδρομή σε βασικούς σταθμούς του Καρναβαλιού, από τα Μπουρμπούλια και τους χορούς μέχρι τα δρώμενα και τα έθιμα στην Άνω Πόλη. 
 

Σύμφωνα με πηγές του tempo24 μέσα από τον Καρναβαλικό Οργανισμό, την έναρξη θα κάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων από σημείο - έκπληξη που προσδίδει και το αντίστοιχο κύρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Πάτρας, όχι πάντως από ταβέρνα όπως έχει ακουστεί.

Η Τελετή Έναρξης προγραμματίζεται για το Σάββατο 23 Γενάρη, που είναι και το πρώτο Σάββατο μετά του Αγίου Αντωνίου (φέτος 17/1 πέφτει Σάββατο).

Αν και κάποιες φωνές πίεζαν για να γίνει στις 17 ή στις 18 Ιανουαρίου, επιλέχθηκε το επόμενο Σάββατο, ώστε και να μη χαλάσει η παράδοση των τελευταίων χρόνων (για το πρώτο Σάββατο μετά τις 17/1) αλλά και για να απομακρυνθεί μια εβδομάδα από τα Χριστούγεννα, θέλοντας να αποτελέσει μια νέα "ένεση" ζωντάνιας και χαράς μετά τις γιορτές και να μη γίνει "ουρά" τους.


Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι συντελεστές της Τελετής Έναρξης αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από την ίδια την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ, Ήρα Κουρή και τον Δήμαρχο Πατρέων, όπου παράλληλα θα γίνει γνωστός και ο υπόλοιπος προγραμματισμός για τη φετινή χρονιά.
 

Διαβάστε επίσης