Κορονοϊός – Βρετανία: «Μαύρη» Τετάρτη με 1.564 νεκρούς

13/01/2021 | 20:28

Ο κορονοϊός χτυπά όλο και πιο σκληρά τη Βρετανία. Σήμερα, Τετάρτη (13.01.2021) έγινε αρνητικό ρεκόρ θανάτων με 1.564 νεκρούς σε 24 ώρες.

Ο κορονοϊός αφαίρεσε 1.564 επιπλέον ανθρώπινες ζωές στη Βρετανία, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Αποτέλεσμα, το σύνολο των νεκρών από τον Covid19 στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 84.767, εντός 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ, το υψηλότερο στην Ευρώπη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Από την άλλη, ο αριθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων σε διάστημα 24 ωρών ανήλθε σε 47.525, με τη χώρα να μετρά πλέον 3.211.576 κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων σήμερα (13.01.2021) ξεπερνά τους 1.325 νεκρούς, που είχαν καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου.

Αν και ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε πτώση από το υψηλό των 68.053, επίσης στις 8 Ιανουαρίου, στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα μέτρα καραντίνας αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι νοσηλεύονται περίπου 32.000 ασθενείς Covid19 στα νοσοκομεία, περίπου 70% περισσότεροι σε σύγκριση με την κορύφωση του πρώτου κύματος, τον περασμένο Απρίλιο.

«Οι υγειονομικοί δίνουν αυτή τη στιγμή πολύ, πολύ σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο αυτήν την πανδημία έπειτα από μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εργάζονται στο μέγιστο και νομίζω πως η καταπόνηση είναι κολοσσιαία», είπε ενώπιον των βουλευτών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής