Α. Γεωργιάδης: «Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος»

"Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης"

«Ο πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην Επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το "πράσινο φως". Ως υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε "ανάσα" στην αγορά».

Αυτό επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1.

«Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα» ανέφερε και προσέθεσε: «Έχουμε κατ' αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος».

Σε ερώτηση για τη χθεσινή κατάθεσή του για τη Novartis, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο Ειδικό Δικαστήριο και γιατί πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων; Διότι αυτοί οι άνθρωποι που οργάνωσαν, σκέφτηκαν και εκτέλεσαν αυτή τη σκευωρία στην πραγματικότητα απείλησαν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Και νομίζω τα εξήγησα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο εχθές εκεί που έπρεπε και η κατάθεσή μου θα παίξει ρόλο».

Αναφορικά, τέλος, με τη δήλωση του Παύλου Πολάκη σημείωσε: «Όσοι νομίζουν ότι αυτό το ξέσπασμα του κ. Πολάκη ήταν τυχαίο, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ο κ. Πολάκης ανήκει σε ένα συγκεκριμένο εσωκομματικό στρατόπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω είναι προφανές -και από προηγούμενες αναρτήσεις του στο Facebook- ότι του έχει ανατεθεί ο ρόλος από τον κ. Τσίπρα να "πελεκίσει" τον κύριο Τσακαλώτο. Όταν λες ότι χάσαμε για αυτό που κάναμε στη μεσαία τάξη, αυτομάτως η σκέψη του καθενός πηγαίνει στο ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Άρα, στην ουσία ο κ. Πολάκης είπε "χάσαμε λόγω Τσακαλώτου". Απλώς το είπε με τον γλαφυρό πολάκειο τρόπο».

Διαβάστε επίσης