Η στιγμή που ο Βασίλης Κικίλιας «λυγίζει» on camera

 

 

Λύγισε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στην προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές.

«Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς. Είναι απλά συγκλονιστικοί…», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στην εκπομπή του Ant1, Special Report, με δάκρυα στα μάτια.

Η συνέντευξη  του υπουργού πραγματοποιήθηκε έξω από τις νέες εγκαταστάσεις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε τόσο για τους εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει στη χώρα μας, όσο και για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον αγώνα που δίνει ο καθηγητής καθημερινά.

Για τα εμβόλια

«Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της ΕΕ και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν. Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και στους άνω των 85», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: .

«Οι προτάσεις δεν είναι κακό, αλλά να είναι ρεαλιστικά εφαρμόσιμες και να έχουν καλές προθέσεις. Να μας πει η αντιπολίτευση τι θα συνέβαινε αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, που έτσι θα πάρουμε 25 εκατ. εμβόλια. Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1,3 εμβόλια της Pfizer και 300-330 χιλιάδες της Moderna. Ευελπιστούμε τις επόμενες εβδομάδες να εγκριθούν και τα άλλα εμβόλια και να δούμε τι θα γίνει με της Astrazeneca. Αρχές Φλεβάρη ίσως εγκριθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson.» σημείωσε ο υπουργός σημειώνοντας πως η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί στις 8.000 ημερησίως αριθμός που θα εξαρτηθεί από  τις προμήθειες των εμβολίων. «Όσο περισσότερα έρχονται, τόσο θα αυξάνονται οι ρυθμοί. Αν χρειαστεί να γίνονται πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα, θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο» τόνισε.

Γιατί ανοίξαμε τον τουρισμό

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «ο ίδιος πήρε ένα πολύ μεγάλος βάρος των αποφάσεων. Στο πρώτο κύμα έκλεισε νωρίτερα απ’ όλους και πήγαμε καλά και γι’ αυτό ανοίξαμε τον τουρισμό το καλοκαίρι» ενώ για τη Θεσσαλονίκη εξήγησε πως «δεν πλειοψήφησε η επιτροπή να κλείσει νωρίτερα. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν και μία πολιτική μεγαλοψυχία».

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Έχουμε ανθρώπους που δούλεψαν με αυταπάρνηση. Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να χαίρουν του σεβασμού και της αγάπης του κόσμου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε δεθεί περισσότερο και έχουμε συνεργαστεί πολύ. Η εισήγησή μου είναι να επιβραβευθούν και με επιπλέον χρήματα οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Και πώς θα ρυθμίσουμε τα εργασιακά τους, ώστε να μην υπάρχει παραοικονομία στην Ελλάδα, ώστε αυτά τα λεφτά να μπουν στην Υγεία και να μην φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι στο εξωτερικό. Λογικό είναι για έναν υπουργό που έχει ξεκινήσει κάτι, να μένει έως το τέλος στη θέση του. Έχω δεθεί με τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τις νοσηλεύτριες, τους τραπεζοκόμους…» συμπλήρωσε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Διαβάστε επίσης