Ιταλία: 616 νεκροί και πάνω από 14.000 νέα κρούσματα κορονοϊού

12/01/2021 | 22:44

Ο κορονοϊός συνεχίζει να δοκιμάζει την Ιταλία που καταγράφει το τελευταίο 24ωρο 14.242 νέα κρούσματα και 616 νεκρούς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 141.641 διαγνωστικά τεστ στην Ιταλία , το 10,05% των οποίων ήταν θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 12.532, με 448 θανάτους.

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν 2.303.263 άνθρωποι και έχασαν την ζωή τους 79.819 ασθενείς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 6 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 109.

Οι περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα είναι το Βένετο (2.134), η Σικελία (1.913) και η Εμίλια Ρομάνια (1.563) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.

Η επιτροπή επιστημόνων, τέλος, η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σε ότι αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τάχθηκε σήμερα υπέρ της παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Ιουλίου, για να εγκρίνονται όλα τα αναγαία μέτρα, με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί, πάντως, από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τους αρμόδιους υπουργούς τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς