Ανοδικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο

12/01/2021 | 14:04

Ήπια ανάκαμψη παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 802,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,59 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,42%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,16%), της Alpha Bank (+2,14%), της Εθνικής (+1,42%) και των ΕΛΠΕ (+1,41%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-1,00%), της Eurobank (-0,98%), της Πειραιώς (-0,77%) και της Τιτάν (-0,68%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,22%) και των Πρώτων Υλών (+1,11%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Ταξιδιών (-1,12%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +9,09% και Mevaco +7,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI -9,26% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,44% και Χαϊδεμένος -157%.

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Απανθρακώθηκε νεαρός σε σοκαριστική μετωπική σύγκρουση οχημάτων στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πανικός στο κέντρο της Πάτρας: Σωλήνας έφυγε από οικοδομή και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Στο ένα βρισκόταν μητέρα με ανήλικα παιδιά ΦΩΤΟ

Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε ενώ της γίνονταν πρόταση γάμου – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που είχαν εξαφανιστεί την Κυριακή

Πάτρα: Ληστεία σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Ο δράστης απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο