Τη Ναυτική Αστυνομία της Πορτογαλίας επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Λισαβόνα

Η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λισαβόνα ήταν στο κτίριο του Πορτογαλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ναυτική Αστυνομία της Πορτογαλίας. 
 

Εκεί υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Πορτογάλος ομόλογός του Αντόνιο Κόστα, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο διοικητής της Ναυτικής Αστυνομίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τη μονάδα της πορτογαλικής ακτοφυλακής που επιχειρεί στη Λέσβο στο πλαίσιο της Frontex. 
Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού για τη στήριξη που προσφέρουν στην Frontex και στο ελληνικό τμήμα της, στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης των συνόρων μας που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πραγματικής αλληλεγγύης στο συγκεκριμένο τομέα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 
Παράλληλα επισήμανε ότι οι πορτογαλικές ομάδες στη Λέσβο έχουν διασώσει πάνω από 7.000 ανθρώπους στη θάλασσα τα τελευταία 7 χρόνια, σημειώνοντας ότι είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που διασώθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία της πορτογαλικής ακτοφυλακής με την ελληνική ακτοφυλακή είναι εξαιρετική. «Είμαστε και τα δυο ναυτικά έθνη. Ξέρουμε τι σημαίνει το να είσαι στη θάλασσα, είναι το φυσικό μας περιβάλλον».

Στη συνέχεια οι δυο ηγέτες περπάτησαν στον πεζόδρομο κατά μήκος της όχθης του ποταμού Τάγος ο οποίος καταλήγει στον Ατλαντικό ωκεανό, δίπλα στην πλατεία Εμπορίου, στην καρδιά της ιστορικής πόλης της Λισαβόνας.  
Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Κόστα πήγαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). 
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις του οργανισμού, επισκέφτηκε το θάλαμο επιχειρήσεων και συνομίλησε με Έλληνες εργαζόμενους στον EMSA, ένας εκ των οποίων του είπε ότι εργάζεται εκεί για 16 χρόνια.

Διαβάστε επίσης