Καλάβρυτα: Συναγερμός στο Καλλιμανοπούλειο – Εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε ηλικιωμένους

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στα Καλάβρυτα.

Μετά τη διεξαγωγή των καθιερωμένων rapid test στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εντοπίστηκαν συνολικά 9 κρούσματα κορονοϊού, τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε μέλη του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 πρόκειται για 7 ηλικιωμένους και για 2 υπαλλήλους του ιδρύματος, μια υπάλληλο καθαριότητας και μια νοσηλεύτρια. 

Άμεσα και μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα.

Οι ηλικιωμένοι που διαπιστώθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του ιδρύματος, ενώ οι 2 υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Αύριο φτάνει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους της δομής.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένουν να διαπιστωθεί πως ο ιός “πέρασε” μέσα στο ίδρυμα.

Για τον λόγο αυτό θα εξεταστούν μέλη του προσωπικού που δεν βρίσκονται εκεί σε σταθερή βάση, αλλά μεταβαίνουν από άλλες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή το Καλλιμανοπούλειο εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, με συνεχή τεστ ανά δεκαπενθήμερο και απαγόρευση εισόδου, για την αποφυγή μεταφοράς του ιού εντός του Ιδρύματος.

Στην μονάδα φιλοξενούνται 40 ηλικιωμένοι και εργάζονται 20 εργαζόμενοι.

 

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου