Κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών στην κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga

«Δυστοπικά» κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών σχεδίασε η Shahar Livne για την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga.

Η σειρά αποτελείται από ένα δαχτυλίδι και δύο ζευγάρια κρίκους-σκουλαρίκια, με σκοπό να συμπληρωθεί η κολεξιόν «Afterworld: Age of Tomorrow».

Το τμήμα αξεσουάρ του οίκου προσάρμοσε τα σχήματα vintage κοσμημάτων από το αρχείο του Balenciaga και στη συνέχεια τα παρέδωσε στη Livne για να τους δώσει υφή «απολιθώματος».

Αυτό επετεύχθη με μείγμα πλαστικού ωκεανών που συνέλεξε η οργάνωση Oceanworks και ανθρακικού ασβεστίου (απόβλητου στη βιομηχανία μαρμάρου).

Η σχεδιάστρια εξέλιξε ένα υλικό που μοιάζει με άργιλο – ακούει στο όνομα Lithoplast -, χρησιμοποιώντας πεταμένο πλαστικό το οποίο φαντάστηκε ως πολύτιμο υλικό που μπορεί στο μέλλον να εξορύσσεται όταν θα έχει σταματήσει η παραγωγή πλαστικού.

1653212_0.jpg

 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)