Κατασχέθηκαν 19 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα την εορταστική περίοδο

07/01/2021 | 16:06

Κατασχέθηκαν 19 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα κατά την εορταστική περίοδο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σημαντικές αγορανομικές παραβάσεις και κατασχέσεις τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης βάρους 18.914 κιλών, πραγματοποιήθηκαν σε 1.182 έλεγχους που διενέργησαν υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής το δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας έναντι κάθε παραβατικότητας σε βάρος της υγείας των πολιτών και της ορθής επιχειρηματικότητας. Σημειώνει ότι καθημερινά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σκοπό αυτό και ευχαριστεί τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι «εργάζονται με συνέπεια, σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα».
Ελεγχοι με ληγμένα και αλλοιωμένα τρόφιμα
Στις παραβάσεις εκτός των ληγμένων και αλλοιωμένων προϊόντων εντοπίστηκε παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων, έλλειψη σήμανσης και ακατάλληλες εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 121 συστάσεις συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Π. Χριστακόπουλος οι έλεγχοι διενεργήθηκαν ως εξής:

727 σε ζωικής προέλευσης προϊόντα, 266 σε φυτικής προέλευσης.
Δεσμεύτηκαν 20 κιλά ζωικών τροφίμων και κατασχέθηκαν 18.914 κιλά (φυτικά και ζωικά προιόντα).
Επίσης σε 136 έλεγχους στα τελωνεία εξετάστηκαν 1.005 τόνοι τροφίμων, ενώ διενεργηθήκαν 53 κρεοσκοπικοί έλεγχοι σε σφαγεία: που αφορούσαν 1.057 χοιρινά, 2.832 αμνοερίφια και 96.714 πτηνά.

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ – Ανακάλυψαν ναρκωτικά και όπλα μέσα σε σπίτι

Αχαΐα: Κι άλλο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Έστειλαν 17χρονο μαθητή στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Ο «Κος Αμιλκάρ» του Ρεφενέ στο θέατρο “Αγορά” για 2η εβδομάδα

Πάτρα: Μέσα σε Γυμνάσιο κακοποιήθηκε σεξουαλικά η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

Παρέμβαση Κασσελάκη για τον 18χρονο Μάριο – Ιταλοί αυτοδιοικητικοί στο πλευρό της μητέρας του