Φυσική ενυδατική μάσκα προσώπου με μέλι και κανέλα για την ακμή

Από τις απλές σπιτικές μάσκες προσώπου

Αν ψάχνετε για μια σπιτική συνταγή μάσκας που αντιμετωπίζει την ακμή και κάνει την δράση των σμηγματογόνων αδένων πιο ομαλή, τότε ο συνδυασμός κανέλας και μελιού θα σας δώσει την λύση.

Πρόκειται για μια από τις απλές σπιτικές μάσκες προσώπου που δρα ενάντια στα σπυράκια, καθαρίζοντας σε βάθος τη σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας αυτής οφείλονται στα δυο συστατικά της και συγκεκριμένα στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας που σταματούν την ανάπτυξη και εξάπλωση των βακτηριδίων. Η θαυματουργή δράση της συγκεκριμένης μάσκας όμως δεν περιορίζεται εκεί. Το μέλι έχει επίσης ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, οπότε η εφαρμογή του στο πρόσωπο το κάνει μαλακό και σφριγηλό, ενώ παράλληλα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα. Από την άλλη μεριά, η κανέλα έχει χονδροειδείς κόκκους και ίνες, οι οποίες βοηθούν στην απολέπιση του προσώπου.

Συνίσταται προσοχή στην εφαρμογή της μάσκας με κανέλα και μέλι, επειδή η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό στο οποίο πολλοί είναι αλλεργικοί και δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε αν έχετε αλλεργία στο συγκεκριμένο συστατικό, καλό θα είναι να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας πριν την εφαρμόσετε στο πρόσωπο.

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων τα δυο υλικά και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει το μέλι.

 

beautetinkyriaki.gr

Διαβάστε επίσης