Θεοδωρικάκος: Τι απαντά στα περί ρήξης του με το Μαξίμου

"Με τον Μητσοτάκη με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση"

Απάντηση όσους λένε ότι έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκοςκαλωσόρισε τον Μάκη Βορίδη και τον Στέλιο Πέτσα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Παίρνοντας τον λόγο ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θα εκφράσει πικρία και κριτική, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει απάντηση σε όσους έκαναν λόγο για ρήξη με το Μαξίμου. Είπε ότι η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πανίσχυρη και οικοδομήθηκε σε δύσκολους καιρούς. Τόνισε ακόμη ότι αισθάνεται περήφανος για το έργο που επιτέλεσε και ότι ήταν πάντα σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό.

"Δεν πρόκειται να τηρήσω την παράδοση που συνηθίζεται σε καταστάσεις ανασχηματισμού των κυβερνήσεων, όπου διάφοροι υπουργοί την ώρα που αποχωρούν, εκφράζουν πικρίες ή εκ των υστέρων διατυπώνουν κριτικές, γιατί θεωρώ ότι αυτά δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και ασφαλώς μειώνουν και την αξία εκείνων που τα λένε. Όμως άκουσα και διάβασα διάφορα χθες και σήμερα για προβλήματα στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό και διάφορα παρόμοια. Θέλω να καλέσω όποιους κάνουν τέτοιου είδους αναφορές να σοβαρευτούν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

"Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική. Σχέση που ασφαλώς δεν αφορά τη συχνότητα, αλλά την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας και της επικοινωνίας μας. Οικοδομήθηκε σε πολύ δύσκολες εποχές από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει ήδη δώσει εντολή να συνεχιστούν οι διαδικασίες για το νομοσχέδιο που αφορά στην αλλαγή του τρόπου προσλήψεων στο δημόσιο και την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε ότι ήρθαμε να συνεχίσουμε το πολύ πετυχημένο έργο του κ. Θεοδωρικάκου. "Δεν ερχόμαστε να κάνουμε κάτι από το μηδέν, ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο, έχουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη πάνω στην οποία θα χτίσουμε" είπε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ