Φ. Γεννηματά: Ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή

Στην εφημερίδα «Realnews»

Η Προοδευτική Κυβέρνηση για μας έχει ως όρο και απαράβατη προϋπόθεση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. Αυτή είναι η θέση μου και δεν χρειάζεται ερμηνεία ούτε επιδέχεται παρερμηνείες, τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Χαρακτηρίζοντας «ζωτική ανάγκη, μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση», η κ. Γεννηματά σημειώνει πως με αυτό τον τρόπο θα «μπει επιτέλους φρένο τόσο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην πλειοδοσία ψεύτικων υποσχέσεων», εξηγώντας ότι «για εμάς δεν είναι θέση κομματικής αλαζονείας ή πολιτικής ιδιοτέλειας αλλά θέση ευθύνης γιατί οι ένθεν κακείθεν, απομιμήσεις αποδείχθηκαν κίβδηλες».

Ξεκαθαρίζει πως η πορεία του ΚΙΝΑΛ θα είναι αυτόνομη, και «η διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου στις πολιτικές εξελίξεις με προοπτική διακυβέρνησης, είναι ο θεμελιώδης όρος του συμβολαίου που έχω συνυπογράψει με την κοινωνική μας βάση και δεν τον διαπραγματευόμαστε».

Παράλληλα επιτίθεται σε όσους διακινούν «σενάρια» για «δορυφορικό ρόλο του ΚΙΝΑΛ», λέγοντας «τώρα που ο λόγος μας απλώνεται στην κοινωνία, το έργο και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ αποκαθίστανται, είναι ώρα να το πάρουν μια και καλή απόφαση οι μνηστήρες κάθε πλευράς και τα διατεταγμένα παπαγαλάκια τους που εξακολουθούν να διακινούν σενάρια που μας επιφυλάσσουν δορυφορικό ρόλο. Η παράταξη μας, αυτόνομη, ισχυρή, θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον αγώνα για πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της Ελλάδας». Και χαρακτηρίζει τη «νέα Αλλαγή» την «προοδευτική διακυβέρνηση» και τη «νέα σελίδα» για την χώρα μας, «κοινωνικό αίτημα που δεν ξεπηδά μόνο από τις αναμνήσεις, αλλά κυρίως από την ελπίδα του λαού μας να ξαναζήσει μέρες ευημερίας, ειρήνης και περηφάνιας που μόνο με το ΠΑΣΟΚ έζησε».

 

Το εμβόλιο είναι ένα μεγάλο δώρο

Αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοϊού, η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «το 2021 έρχεται με σχέδια, όνειρα και ελπίδες. Μας χρωστά όσα μας στέρησε το 2020», τονίζοντας πάντως πως για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω θέλει μεγάλο αγώνα.

«Το εμβόλιο είναι ένα μεγάλο δώρο. Χρειάζεται όμως σχέδιο, οργάνωση, αποτελεσματικότητα που έλειψαν, με ευθύνη της κυβέρνησης, το προηγούμενο διάστημα» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας «μαραθώνιο» τη μάχη κατά της πανδημίας. «Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση του ΕΣΥ, που ξέμεινε στις εξαγγελίες» υποστηρίζει, και λέει πως η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα δεν μπορεί να τελούν σε επ’αόριστον αναστολή. Η διαδικασία εμβολιασμού πρέπει να εξελιχθεί αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια, ζητώντας «ρεαλιστικές λύσεις άμεσης εφαρμογής» για την οικονομία και την κοινωνία.

Ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση, σημειώνει πως το σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ατζέντα των απαιτήσεων των ισχυρών φίλων τους. Αντί μεταρρυθμίσεων που θα "σπρώξουν" την οικονομία και την κοινωνία μπροστά, συντηρητικές επιλογές παλαιάς κοπής». Για το ΚΙΝΑΛ, τέλος, τονίζει πως «Οι πολίτες, παρά τον συστηματικό επικοινωνιακό μας αποκλεισμό, αξιολογούν ήδη θετικά την παρουσία μας και τη δουλειά μας. Συγκρίνουν και την ποιότητα της αντιπολίτευσης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» Και συμπληρώνει: «Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα σήμερα μια αξιόπιστη και ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση. Αυτό που εμείς εισπράττουμε είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας, το αποκούμπι των προοδευτικών πολιτών, ο σύγχρονος συνεχιστής του αναγνωρισμένου έργου και των διαχρονικών αξιών του ΠΑΣΟΚ. Τα εκλογικά οφέλη για το Κίνημα Αλλαγής όποτε και αν στηθούν κάλπες, θα το επιβεβαιώσουν». 

Διαβάστε επίσης