Σωματείο Ιπποκράτης: Προς γνώση και συμμόρφωση ενόψει των νέων ευχών για την νέα χρονιά.

 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

     Ασφαλώς και οι ημέρες γιορτής, οι ευχές δεν προσφέρονται για αντιπαραθέσεις. Έλα όμως που συμβαίνουν κάποια πράγματα που σαφώς βγάζουν μάτι και σε αναγκάζουν βεβαίως να τα σχολιάσεις.

    Μιλάμε για τις ευχές του Διοικητή στα πλαίσια των Χριστουγέννων, όπου για πρώτη φορά είδαμε να συνοδεύεται από κομματικούς-παραταξιακούς παράγοντες και όχι τους επικεφαλείς των υπηρεσιών του νοσοκομείου ως είθισται, γεγονός που σαφώς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και μάλιστα σχεδόν σε όλους τους Εργαζόμενους, που με την σειρά  τους βεβαίως και το σχολίασαν ποικιλοτρόπως.

     Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει να κάνει με την απειρία του Διοικητή η την υπερβάλλουσα κομματική του λειτουργία, που σαφώς είναι ορατή και προκλητική, όπως του την έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές και πρόσφατα με σχετική εμπιστευτική επιστολή μας.

     Εκείνο όμως που ξέρουμε και ευθαρσώς μπορούμε να πούμε είναι ότι, κάποιος από το περιβάλλον του, οι συμμετέχοντες σ΄ αυτήν την παραταξιακή φιέστα, που απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα  της παραδιοίκησης του χώρου μας, θα έπρεπε να του επισημάνουν την λαθεμένη αυτή πρακτική και να τον προφυλάξουν από την κακοτοπιά.

      Οφείλουμε επίσης να επισημαίνουμε στους παραταξιακούς συμμετέχοντες και βεβαίως μη θεσμικούς παράγοντες, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

                           Συνδικαλιστές η παρατρεχάμενοι  της Διοίκησης.....

                             ΄Η Παπάς -  Παπάς η Ζευγάς - Ζευγάς.

                               Και Παπάς και Ζευγάς δεν γίνεται...

εκτός κιάν είναι δέσμιοι στα προσωπικά ρουσφέτια που δέχθηκαν.

Οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

      Κλείνοντας είμαστε υποχρεωμένοι, από τον θεσμικό μας ρόλο, να πούμε στον Διοικητή ότι οι ευχές δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση, ούτε βεβαίως για παραταξιακή και ότι ενόψει των νέων ευχών για το νέο έτος άς φροντίσει να μάθει τι λένε τα σχετικά πρωτόκολλα και ας σταθεί επιτέλους στο ύψος που του επιβάλλει η θέση του Διοικητή που κατέχει.

 

Διαβάστε επίσης