Πώς θα επιλέξουμε σωστά ενυδατική κρέμα;

Πρέπει να αγοράσουμε μια ακριβή ενυδατική;

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι ένα βασικό βήμα της καθημερινής skincare ρουτίνας που πρέπει να ακολουθούμε όλον τον χρόνο και ανεξαρτήτως του τύπου της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, κάθε τύπος επιδερμίδας χρειάζεται διαφορετική ενυδατική σύνθεση.

Πώς θα βρούμε την ενυδατική που μας ταιριάζει
 

-Αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα

Χρειαζόμαστε μία oil free ενυδατική σε μορφή τζελ. Πρόκειται για μια ανάλαφρη σύνθεση που βασίζεται στο νερό και απορροφάται γρήγορα.

-Αν έχουμε κανονική ή μεικτή επιδερμίδα

Χρειαζόμαστε μια ενυδατική σε μορφή λοσιόν. Πρόκειται για την κλασική ενυδατική κρέμα που είναι λιγότερο ανάλαφρη από το τζελ αλλά γενικά απορροφάται εύκολα.

-Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα

Χρειαζόμαστε μια soft cream, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες. Πρόκειται για μια πιο λιπαρή επιλογή και είναι πιο «βαριά» από τη λοσιόν.

-Αν έχουμε ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα (χωρίς τάση για ακμή)

Χρειαζόμαστε μια ενυδατική σε μορφή balm. Το balm θυμίζει κρέμα αλλά ταιριάζει σε εξαιρετικά ξηρά δέρματα, αφού έχει ακόμη πιο «βαριά» σύνθεση.

 

Χρειαζόμαστε ενυδατική ακόμη κι αν έχουμε λιπαρό δέρμα;

Αρκετές γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα με τάση για ακμή συνηθίζουν να παραλείπουν την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, θεωρώντας ότι θα επιβαρύνει το ήδη λιπαρό δέρμα τους. Ωστόσο, ακόμη και το λιπαρό, με τάση για ακμή δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Αν παραλείψουμε την ενυδατική, το δέρμα μας μπορεί να αφυδατωθεί και να καταλήξει να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη ακμή. Επομένως, θα χρειαστούμε μία ενυδατική, αλλά όχι μία οποιαδήποτε ενυδατική.

Προτιμάμε μια λεπτόρρευστη σύνθεση που δεν φράζει τους πόρους, όπως εκείνες που είναι σε μορφή τζελ με βάση το νερό.
Μένουμε μακριά από τα εξής υλικά: ορυκτέλαιο, βούτυρο κακάο, λανολίνη και βαζελίνη.
Επιλέγουμε oil free συνθέσεις, καθώς και εκείνες που αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι είναι «μη φαγεσωρογόνες». Οι συνθέσεις που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή ρετινόλη συμβάλλουν στη μείωση της ακμής.

Πρέπει να αγοράσουμε μια ακριβή ενυδατική;

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι μια ακριβή κρέμα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μια οικονομική που εντοπίζεται στα ράφια του φαρμακείου ή του σουπερμάρκετ, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η κρέμα που θα επιλέξουμε να «κουμπώνει» στις ανάγκες της επιδερμίδας μας, άσχετα με την τιμή της. Ορισμένες φορές μια πολύ οικονομική κρέμα μπορεί να λειτουργεί καλύτερα απ’ ό,τι μια πολύ ακριβή.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης